Fattoush, vegetarische Libanese broodsalade

5
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Fattoush

  • Snijd de komkommers in blokjes.
  • Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd de tomaten in blokjes.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
  • Snijd de lente-uitjes in dunne ringen.
  • Pluk en snijd de munt in reepjes.
  • Scheur de bladeren van de little gem in stukken.
  • Halveer de helft van de paprika’s in de lengte (bewaar de rest om te poffen), verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in repen.
  • Meng de komkommer, tomaten, lente-uitjes, munt, little gem en paprika’s in een grote kom.
  • Pluk en hak de basilicum. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Pureer voor de pesto met de staafmixer de basilicum, pijnboompitten, een derde van de Parmezaans kaas, knoflook en de olijfolie vergine en breng op smaak met zout en peper.
  • Snijd de focaccia in kleine blokjes.
  • Verhit olie in een pan en bak de foccacia in circa 4 minuten rondom krokant. Voeg de helft van de pesto toe en roer goed door.
  • Meng de foccacia en de overgebleven Parmezaanse kaas en pesto door de salade.

Tip: De rauwe paprika’s kunnen vervangen worden voor gepofte paprika’s.

Gepofte paprika’s

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Pof de paprika’s in een ovenschaal in de oven circa 30 minuten.
  • Pel de paprika’s en verwijder de zaadlijsten.
     

Ingredienten

4
Personen

Fattoush, vegetarische Libanese broodsalade

  • 2 komkommers
  • 4 vleestomaten
  • 2 el pijnboompitten
  • 4 lente-uitjes
  • 0.5 bosje munt
  • 2 little gem
  • 2 rode paprika's
  • 2 groene paprika's
  • 1 bosje basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • 8 el olijfolie
  • zout
  • versgemalen peper
  • focaccia
  • olijfolie om in te bakken
Geef je waardering
5