Fattoush
- Snijd de komkommers in blokjes.
- Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd de tomaten in blokjes.
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
- Snijd de lente-uitjes in dunne ringen.
- Pluk en snijd de munt in reepjes.
- Scheur de bladeren van de little gem in stukken.
- Halveer de helft van de paprika’s in de lengte (bewaar de rest om te poffen), verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in repen.
- Meng de komkommer, tomaten, lente-uitjes, munt, little gem en paprika’s in een grote kom.
- Pluk en hak de basilicum. Pel en snijd de knoflook fijn.
- Pureer voor de pesto met de staafmixer de basilicum, pijnboompitten, een derde van de Parmezaans kaas, knoflook en de olijfolie vergine en breng op smaak met zout en peper.
- Snijd de focaccia in kleine blokjes.
- Verhit olie in een pan en bak de foccacia in circa 4 minuten rondom krokant. Voeg de helft van de pesto toe en roer goed door.
- Meng de foccacia en de overgebleven Parmezaanse kaas en pesto door de salade.
Tip: De rauwe paprika’s kunnen vervangen worden voor gepofte paprika’s.
Gepofte paprika’s
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Pof de paprika’s in een ovenschaal in de oven circa 30 minuten.
- Pel de paprika’s en verwijder de zaadlijsten.
Meld je aan en praat mee