Fattoush
- Snijd de komkommers in blokjes.
 - Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd de tomaten in blokjes.
 - Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
 - Snijd de lente-uitjes in dunne ringen.
 - Pluk en snijd de munt in reepjes.
 - Scheur de bladeren van de little gem in stukken.
 - Halveer de helft van de paprika’s in de lengte (bewaar de rest om te poffen), verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in repen.
 - Meng de komkommer, tomaten, lente-uitjes, munt, little gem en paprika’s in een grote kom.
 - Pluk en hak de basilicum. Pel en snijd de knoflook fijn.
 - Pureer voor de pesto met de staafmixer de basilicum, pijnboompitten, een derde van de Parmezaans kaas, knoflook en de olijfolie vergine en breng op smaak met zout en peper.
 - Snijd de focaccia in kleine blokjes.
 - Verhit olie in een pan en bak de foccacia in circa 4 minuten rondom krokant. Voeg de helft van de pesto toe en roer goed door.
 - Meng de foccacia en de overgebleven Parmezaanse kaas en pesto door de salade.
 
Tip: De rauwe paprika’s kunnen vervangen worden voor gepofte paprika’s.
Gepofte paprika’s
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
 - Pof de paprika’s in een ovenschaal in de oven circa 30 minuten.
 - Pel de paprika’s en verwijder de zaadlijsten.
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
0 reacties