Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de ras el hanout met 4 eetlepels olijfolie.
Snijd de pitabroodjes doormidden zodat je 4 cirkels hebt.
Bestrijk de pitabroodjes met de ras el hanout-olie en bestrooi naar smaak met een beetje zout.
Snijd elke cirkel in 8 puntjes.
Verdeel de pitapuntjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven in circa 10 minuten knapperig. Schep de pitapuntjes om de 3 minuten om zodat ze gelijkmatig knapperig worden.
Meng voor de dressing de rest van de olie met de yoghurt en de azijn.
Pers de knoflook erboven uit en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Pluk en hak de munt en peterselie fijn en meng door de dressing.
Snijd de tomaten in verschillende vormen (gebruik het vocht niet) en snijd de snoeppaprika’s in dunne ringen. Pluk de kropsla en meng met de tomaat, paprika en rucola door de dressing.
Serveren
Schep voor de fattoush de helft van de knapperige pitapuntjes door de salade en schep de salade op een bord.
Garneer de fattoush met de rest van de pitapuntjes en serveer direct zodat de pitapuntjes krokant blijven.
Meld je aan en praat mee