De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

fattoush (libanese salade met groente, kruiden en brood)

Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de ras el hanout met 4 eetlepels olijfolie.
Snijd de pitabroodjes doormidden zodat je 4 cirkels hebt.
 Bestrijk de pitabroodjes met de ras el hanout-olie en bestrooi naar smaak met een beetje zout.
 Snijd elke cirkel in 8 puntjes.


20 MIN
Fattoush (Libanese salade met groente, kruiden en brood)

Een recept van

Mounir Toub

Mounir Toub recent

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de ras el hanout met 4 eetlepels olijfolie.
Snijd de pitabroodjes doormidden zodat je 4 cirkels hebt.
 Bestrijk de pitabroodjes met de ras el hanout-olie en bestrooi naar smaak met een beetje zout.
 Snijd elke cirkel in 8 puntjes.
 Verdeel de pitapuntjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven in circa 10 minuten knapperig. Schep de pitapuntjes om de 3 minuten om zodat ze gelijkmatig knapperig worden.
Meng voor de dressing de rest van de olie met de yoghurt en de azijn.
 Pers de knoflook erboven uit en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Pluk en hak de munt en peterselie fijn en meng door de dressing.
 Snijd de tomaten in verschillende vormen (gebruik het vocht niet) en snijd de snoeppaprika’s in dunne ringen. Pluk de kropsla en meng met de tomaat, paprika en rucola door de dressing.

Serveren
Schep voor de fattoush de helft van de knapperige pitapuntjes door de salade en schep de salade op een bord.
 Garneer de fattoush met de rest van de pitapuntjes en serveer direct zodat de pitapuntjes krokant blijven. 

Ramadan is een periode van vasten waarin je niet eet en drinkt van dageraad tot zonsondergang. Het doel van de Ramadan is, dat je door het vasten ervaart hoe minderbedeelden het hebben, je wilskracht versterkt, je ziel reinigt en ook je lichaam (je ‘verschoont’ immers je smaakpapillen).

Als we Mounir mogen geloven: alles smaakt anders, zelfs water smaakt sterker en lekkerder waardoor je meer van het eten geniet. Deze recepten uit de Arabische keuken zijn het uitproberen waard, op welk moment van de dag je ze dan ook eet.


Harsha met smen (Arabisch panbrood met gerijpte boter)

Bissara met knoflooksoldaatjes en korianderpesto

Parelcouscous met sinaasappel-muntdressing

Saffraanrijst met garnalen en kikkererwten

Kip K'dra met kikkererwten en gebakken radicchio

Sockeye zalm met kruidige couscouskorst en salade van lof en granaatappel

Gevulde groente op Turkse wijze

Citrus en dadels met muntpesto en zoetgemarineerde tomaatjes

Mango mazhar la glace

Binnenkort vind je op deze pagina ook meer informatie over de Ramadan en vasten in verschillende vormen.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker