Deeg
Meng in een kom de bloem met olie, zout en azijn en voeg al knedend net zoveel lauwwarm water toe tot het een samenhangend deeg is. Dek de kom af met plasticfolie en laat, op een warme plaats, circa 2 uur rusten.
Vulling
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Pel en snijd de ui in halve ringen en kneed ze met zout zodat het vocht eruit loopt. Snijd de peper fijn en meng de peper door de uien. Kneed de spinazie met zout zodat het vocht eruit loopt en knijp de spinazie uit. Meng de spinazie met de uien, de helft van de sumak en granaatappelmelasse en laat op een zeef goed uitlekken. Schep het spinaziemengsel in een kom en meng er de resterende sumak, granaatappelmelasse, kaneel, het sap van de citroen en olijfolie door.
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht tot een plak van circa 0,5 centimeter dik en steek er cirkels uit. Schep de vulling in het midden van de cirkels en vouw de zijkanten naar boven naar elkaar toe en druk de randjes goed vast. Bak de fatayer op een met bakpapier beklede bakplaat in circa 15 minuten goudbruin en gaar.
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
fatayer
Meng in een kom de bloem met olie, zout en azijn en voeg al knedend net zoveel lauwwarm water toe tot het een samenhangend deeg is. Dek de kom af met plasticfolie en laat, op een warme plaats, circa 2 uur rusten.
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Bereidingswijze
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Programma Grenzeloos Koken
Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.
Laat weten wat je van dit recept vindt
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties