De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

exotische vruchtenschelpjes

30 min kooktijd
Exotische vruchtenschelpjes

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Bereiden
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng de melk, het vanillestokje, het merg en de helft van de suiker aan de kook. Mix de resterende suiker met de eidooiers schuimig en meng de bloem erdoor. Verwijder het vanillestokje uit de melk en schenk de melk bij de eidooiers en roer goed door. Giet de compositie terug in de pan en gaar hem, al roerende, op laag vuur. Schenk de banketbakkersroom op een bakplaat. Laat de banketbakkersroom afkoelen en doe het in een spuitzak.

Schelpen
Verwarm de oven op 180 ºC. Laat het bladerdeeg ontdooien en steek de plakjes rond uit. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Kluts het ei en bestrijk het bladerdeeg ermee. Bestrooi met suiker en leg de plakjes deeg, met de suikerkant naar buiten, over de bolle kant van de kommetjes. Laat de schelpen circa 10 minuten rusten en bak ze in circa 15 minuten goudbruin en gaar. Keer de schelpen om en laat ze afkoelen.

Vulling
Smelt de chocolade en besmeer de binnenkanten van de vruchtenschelpen ermee. Spuit de banketbakkersroom in de schelpen. Schil en snijd het fruit in stukjes en vul de schelpen. Bestrooi met kokosschaafsel.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker