De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

eton mess met muntschuimpjes en rood fruit

Eton Mess, perfect voor degene die niet houdt van een perfect afgemeten dessert. Deze Eton Mess is lekker rommelig en daarnaast overheerlijk!

Eton Mess met muntschuimpjes en roodfruit

Een recept van

Eton Mess, perfect voor degene die niet houdt van een perfect afgemeten dessert. Deze Eton Mess is lekker rommelig en daarnaast overheerlijk!

Bereidingswijze

Stap 1: schuimpjes maken
Verwarm de oven voor op 90 ºC. Halveer de citroen, knijp wat sap uit in een mengkom. Maak de mengkom vetvrij door met een stukje keukenpapier het citroensap over de kom te wrijven. Klop het eiwit met de helft van de suiker tot stijve pieken. Spatel de poedersuiker erdoor. Maal de overige suiker met muntblaadjes in de keukenmachine fijn tot een mooie groene kleur. Meng de muntsuiker door de helft van het schuim. Schep het muntschuim in een spuitzak en het overgebleven naturel schuim in een andere spuitzak, beide met gladde spuitmond. Spuit doppen op een met bakpapier beklede bakplaat. Droog de schuimpjes circa 1 ½ - 2 uur in de oven.

Stap 2: aardbeiensaus maken
Kook het water met de suiker tot een siroop en laat afkoelen. Haal de kroontjes van de aardbeien. Snijd de helft in kwarten en doe ze in de kom. Voeg de rest van de aardbeien samen met de frambozen en de rode bessen toe aan de suikersiroop en pureer het geheel glad met de staafmixer.  

Stap 3: opmaken
Klop de slagroom met de suiker stijf. Breek de helft van de schuimpjes in stukken boven de kom met aardbeien. Voeg de slagroom toe. Meng het geheel door elkaar. Schenk een beetje aardbeiensaus in een mooie schaal. Breek nog een paar schuimpjes in stukjes boven de schaal. Schep het aardbeien-schuimmengsel erop. Halveer een paar schuimpjesen verdeel erover. Giet de aardbeiensaus eroverheen. Garneer met takjes rode bessen, bramen en aardbeien. Bestuif met poedersuiker.

Let op!
Dit nagerecht moet net voor het opdienen gemengd worden. Zo voorkom je dat de schuimpjes zacht worden.

TIP van Rudolph:
De aardbeiensaus gebruik je niet helemaal op in dit recept. In de koelkast blijft de saus een paar dagen goed. Gebruik de saus voor andere desserts of baksels zoals de pavlova-rol. Afhankelijk van hoeveel schuimpjes je wilt gebruiken, blijven er wellicht een aantal over. In een luchtdicht bakje kun je ze nog zeker een week bewaren.

Benieuwd naar andere recepten uit Rudolph's Bakery: Jonge Bakkers?
Bekijk ze hier allemaal > 

Rudolph van Veen heeft weer een nieuwe show; Rudolph’s Bakery: De Jonge Bakkers. Elke aflevering bezoekt een junior bakker de welbekende bakery om de kneepjes van het vak te leren van meesterpatissier Rudolph. 

Elke werkdag om 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's bakery: jonge bakkers

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker