De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Eton Mess

Een heerlijk nagerecht van schuimpjes, aardbei en room!

130 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Eton Mess

Bereidingswijze

Schuimpjes
Verwarm de oven voor op 90 ºC. Halveer de citroen, knijp wat sap uit in een mengkom en wrijf met keukenpapier uit over de bodem. Zo maak je de mengkom vetvrij. Klop het eiwit met de suiker tot stijve pieken. Spatel de poedersuiker erdoor. Schep het schuim in een spuitzak met gladde spuitmond en spuit doppen op een met bakpapier beklede bakplaat. Droog de schuimdoppen circa 2 uur in de oven.

Eton Mess
Haal de kroontjes van de aardbeien, halveer de ene helft van de aardbeien en pureer de andere helft. Klop de room met de suiker stijf. Meng de room door de aardbeienpuree. Spatel de halve aardbeien en de schuimpjes erdoor. Serveer in een coupe.

Dit nagerecht moet net voor het opdienen gemengd worden. Zo voorkom je dat de schuimpjes zacht worden.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.