De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

eritrese injera's met tartaar

Een gerecht met Afrikaanse injera's en smaakvolle tartaar.

Eritrese injera's met tartaar

Een recept van

Bereidingswijze

Roer het teffmeel en de gist door het water. Bedek het mengsel met huishoudfolie en laat het 4 of 5 dagen staan op kamertemperatuur. Giet het water af. Roer het beslag even goed door.  Breng 1 kopje water aan de kook in een steelpan. Roer een halve kop van het beslag door het water totdat het beslag dik is. Doe het nieuwe mengsel terug bij het oorspronkelijke beslag. Roer nu geleidelijk wat water bij het beslag tot het op pannenkoekbeslag lijkt. Verhit een pan met anti-aanbaklaag en doe een dun laagje beslag in de pan. Bedek de pan met een deksel en zet het vuur laag tot de injera in een paar minuten gaar is.

Meng alle ingrediënten in een kom en warm de biefstuk in 2 minuten op.

Scheur met je handen een stuk van de injera af en gebruik deze als 'lepel' om het vlees mee te eten.

… dat eet hij niet. Is dit oud-Hollandse spreekwoord nog steeds van toepassing? 

In Wat De Boer Niet Kent gaan koks uit alle windstreken de uitdaging aan om onze nuchtere boerengezinnen eens wat anders voor te schotelen dan de Hollandse pot. Een week lang wordt de keuken van de boer overgenomen door hobbykoks en professionele chefs uit andere culturen. Zo krijgen de boeren bijvoorbeeld Surinaamse roti op maandag, Japanse teriyaki op dinsdag, Marokkaanse tajine op woensdag: lukt het de koks de culinaire horizon van de boer te verbreden? Of houdt het boerengezin het voortaan weer veilig bij een AVG'tje?
 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker