Entrecote met pommes fondant en portjus

7
Gemiddeld

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd
Bloedworstcrème
Verwijder het vel van de bloedworst. Mix de bloedworst, melk en een scheutje olijfolie in het bakje van de staafmixer. Breng op smaak met een beetje zout. Zeef de crème, schep in een spuitzak en leg circa 45 minuten in de koelkast.

Portjus
Verhit een scheutje olijfolie een koekenpan. Pel en snipper de ui en knoflook en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Voeg de rode port en de kalfsfond toe en laat circa 15 minuten inkoken tot een dikke jus.

Pommes fondant
Schil de aardappels in ton vorm. Zet de aardappels net onder het water. Voeg het bouillonblokje en de boter toe. Kook circa 10 minuten tot het water is verdampt. Draai de aardappels geregeld om en voeg eventueel nog wat boter toe. Op het moment dat het vocht verdampt is gaan de aardappels bakken. Bak ze tot ze een goudbruin laagje hebben.

Entrecote
Besprenkel de entrecote met wat olijfolie. Gril de entrecote om en om in circa 6 minuten. Leg het vlees op een bord en dek af met aluminiumfolie.

Serveren
Trancheer de entrecote en serveer samen met de pommes fondant. Spuit toefjes van de bloedworstcrème. Serveer de portjus erbij.

Ingredienten

4
Personen

Bloedworstcrème

  • 250 g bloedworst
  • 100 ml melk
  • olijfolie

Entrecote

  • 4 entrecotes à 180 g

Portjus

  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 ml rode port
  • 300 ml kalfsfond

Pommes fondant

  • 12 vastkokende aardappels
  • 0.5 kippenbouillonblokje
  • 3 el roomboter

Extra nodig

  • staafmixer + staafmixerbakje
  • fijne zeef
  • spuitzak
  • grillpan
  • aluminiumfolie
Geef je waardering
7