De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

enmoladas met groenten en sprinkhanen

Een Latijns-Amerikaans gerecht met geroosterde sprinkhaan.

Enmoladas

Een recept van

Bereidingswijze

Guacamole

Pel de 4 avocado’s. Snijd de rode ui en de koriander heel fijn. Snijd de 2 rode pepers in fijne reepjes. Vijzel de avocado's en de ui met het limoensap van 4 limoenen, 5 lepels olijfolie, de koriander en zout en peper naar smaak, tot een romige puree. Voeg daarna de rode pepers naar smaak toe. 

Groente topping

Snijd de radijs in kleine plakjes. Snijd de rode biet en de wortels in fijne julienne. Voeg het sap van 1 limoen, 2 lepels appelazijn, 3 lepels tamarindepasta, sesamolie en zout en peper naar smaak toe. 

Enmoladas

Snijd de champignons in kleine reepjes. Snijd de courgettes julienne (fijn) en de rode ui in dunne reepjes. Bak de groentes en voeg zout en peper naar smaak toe. Voeg een klein scheutje tequilla toe om de groente licht te karamelliseren. Houd de vulling warm op laag vuur, tot het moment dat je de enmoladas klaarmaakt.

Pureer de bonen in een pan, voeg 2 eetlepels crème fraiche en zout en peper toe tot het een romige bonenpuree wordt. Houd de puree warm op laag vuur tot het moment dat je de enmoladas klaarmaakt. Warm de mole in een pan op met water tot het vloeibaar en romig is. Houd de mole apart om later de tortillas te bestrijken. Warm de tortillas kort op in een pan. Haal ze uit de pan en bestrijk de binnenkant van de tortillas met bonenpasta. Voeg de groentevulling toe naar wens. Rol de tortillas op en bestrijk ze met warme mole tot ze bedekt zijn. 

Voeg 3 lepels guacamole, groentetopping en geroosterde sprinkhanen toe naar wens. 

… dat eet hij niet. Is dit oud-Hollandse spreekwoord nog steeds van toepassing? 

In Wat De Boer Niet Kent gaan koks uit alle windstreken de uitdaging aan om onze nuchtere boerengezinnen eens wat anders voor te schotelen dan de Hollandse pot. Een week lang wordt de keuken van de boer overgenomen door hobbykoks en professionele chefs uit andere culturen. Zo krijgen de boeren bijvoorbeeld Surinaamse roti op maandag, Japanse teriyaki op dinsdag, Marokkaanse tajine op woensdag: lukt het de koks de culinaire horizon van de boer te verbreden? Of houdt het boerengezin het voortaan weer veilig bij een AVG'tje?
 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker