Goodmoring!  Het stevige Engelse ontbijt is ooit bedacht voor de sterke mijnwerkers, maar wij hebben het in een ander jasje gestoken. Namelijk, in de vorm van deze lekkere ontbijtmuffin. Ze staan niet alleen feestelijk op tafel maar zijn ook ideaal om mee te nemen voor als je naar je werk moet.

Rudolph van Veen

Ingredienten

4
Personen

Muffins

  • 1 el olijfolie
  • 150 g ontbijtworstjes
  • 300 g bloem
  • 9 g bakpoeder
  • 1/2 tl zout
  • 1/2 tl witte peper
  • 2 eieren
  • 300 ml karnemelk
  • 80 ml zonnebloemolie
  • 150 g geraspte Cheddar

Topping

  • 1 ui
  • 4 takjes tijm
  • 200 g witte bonen (pot)
  • 1 el olijfolie
  • 1 el worcestersaus
  • 200 g passata
  • 1 el maïzena

Extra nodig

  • muffintray
  • papieren vormpjes

Bereidingswijze

Totale tijd: 45 minuten

Muffins 

Stap 1: 
Verwarm de oven voor op 180 °C.  

Stap 2: 
Verhit de olie in een pan en bak de ontbijtworstjes rondom goudbruin en gaar. Snijd in stukjes. 

Stap 3: 
Doe de papieren vormpjes in de muffintray. Meng in een kom alle droge ingrediënten en in een andere kom alle natte ingrediënten. Meng vervolgens beide mengsels kort door elkaar. Meng de cheddar en de worst door het beslag. Verdeel het beslag over de vormpjes. Bak de muffins circa 25 minuten in de oven. 

Topping  

Stap 1: 
Snipper de ui. Ris 1 takje tijm. Spoel de bonen schoon en laat goed uitlekken. Verhit de olie in een pan en bak de ui circa 2 minuten. Blus af met worcestersaus. Voeg de passata, bonen en de geriste tijm toe en breng aan de kook. Laat het geheel iets inkoken. Roer de maïzena met een scheutje water tot een papje. Voeg toe aan de saus en laat even inkoken. Breng eventueel op smaak met peper en zout. 

Stap 2: 
Schep een royale lepel topping over elke muffin. Garneer met een takje tijm.

 

Geef je waardering

30
Engelse ontbijtmuffins
Engelse ontbijtmuffins