De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

engadine notentaart

75 MIN
Engadine notentaart

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Deeg
Kneed de boter met poedersuiker, zout, ei en bloem tot een egaal en soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het 30 minuten in de koelkast rusten.

Vulling
Hak de walnoten. Halveer de citroen, pers het sap eruit en verhit samen met de helft van suiker en de helft van de honing tot een lichte karamel. Breng in een andere pan de room, boter en de rest van de suiker en honing aan de kook. Blus de karamel ermee af en breng opnieuw aan de kook. Voeg de gehakte walnoten toe en meng goed door. Laat de vulling afkoelen.

Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Vet de taartpan in. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkbank uit tot 3 millimeter dik en bekleed er de ingevette taartpan mee. Snijd het deeg van de rand en kneed bij elkaar. Vul de bodem met de walnotenvulling. Vouw de randen van de bodem naar binnen over de vulling. Rol het achtergehouden deeg uit en dek de taart ermee af. Bestrijk de taart met het eidooiermengsel en maak met een vork of stekertje een motiefje in de taart. Bak de taart in circa 30 minuten goudbruin en gaar.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker