Engadine notentaart

22
Gemiddeld

Bereidingswijze

1 hour and 15 minutes totale tijd

Deeg
Kneed de boter met poedersuiker, zout, ei en bloem tot een egaal en soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het 30 minuten in de koelkast rusten.

Vulling
Hak de walnoten. Halveer de citroen, pers het sap eruit en verhit samen met de helft van suiker en de helft van de honing tot een lichte karamel. Breng in een andere pan de room, boter en de rest van de suiker en honing aan de kook. Blus de karamel ermee af en breng opnieuw aan de kook. Voeg de gehakte walnoten toe en meng goed door. Laat de vulling afkoelen.

Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Vet de taartpan in. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkbank uit tot 3 millimeter dik en bekleed er de ingevette taartpan mee. Snijd het deeg van de rand en kneed bij elkaar. Vul de bodem met de walnotenvulling. Vouw de randen van de bodem naar binnen over de vulling. Rol het achtergehouden deeg uit en dek de taart ermee af. Bestrijk de taart met het eidooiermengsel en maak met een vork of stekertje een motiefje in de taart. Bak de taart in circa 30 minuten goudbruin en gaar.

Ingredienten

1
Porties

Deeg

  • 175 g zachte boter
  • 100 g poedersuiker
  • zout
  • 1 ei
  • 350 g bloem

Vulling

  • 350 g walnoten
  • 1 citroen
  • 450 g suiker
  • 150 ml room
  • 25 g boter
  • 100 g honing

Extra nodig

  • plasticfolie
  • taartpan
  • bakpapier
  • 1 eidooier met room om te bestrijken
Geef je waardering
22