Dit gerecht van Fairtrade Originalom draait om de groene salsa. In Mexico gieten ze de saus over de tortillas, waarbij de enchiladas zwemmen in de salsa. Vul je enchilada met alles wat je lekker vindt. Kip, gehakt, bonen of groenten. De Mexicaanse tomatillo's - groene vruchten die groeien in een papierachtige jasje - geven deze groene saus zijn friszure smaak.

Ingredienten

4
Personen

  • 1 pakje kruidenpasta voor Mexicaanse Enchilada’s met salsa verde van Fairtrade Original
  • 250 g kipfilet
  • 3 rode uien
  • 1 laurierblaadje
  • 5 tortillas
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 teen knoflook
  • 1 bos koriander
  • 100 g geraspte kaas
  • 50 ml crème fraîche

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

Stap 1:
Doe de kip, 1 ui, het laurierblaadje, de knoflook en de helft van de koriander in 1 liter koud water en breng aan de kook. Houd 10 min. tegen de kook aan.

Stap 2:
Roerbak de grofgesneden aubergine, courgette en ui totdat deze gaar zijn.

Stap 3:
Haal de kip uit de pan, pluk de kip in kleine stukjes en verdeel over de tortillas.

Stap 4:
Roer voor de salsa met 130ml van het kookvocht van de kip en de helft van de tomatenpuree door de kruidenpasta. Verdeel de helft van het mengel over de kip op de tortillas.

Stap 5:
Rol de tortillas op en leg ze in een ovenschaal. Verdeel de rest van de salsa, kaas en dungesneden ui over de tortillas en zet 10 min. in oven op 180C°. Serveer met koriander, crème
fraîche en de gebakken groenten.

Wil je nog meer originele Mexicaanse gerechten proberen? Bekijk hier de recepten van Fairtrade Original > 

Geef je waardering

26
Enchilada’s salsa verde
Enchilada’s met salsa verde