De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Enchiladas met salsa verde

Enchiladas met salsa verde is een heerlijke comfort food-knaller!

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Enchilada’s salsa verde

Een recept van

Dit gerecht van Fairtrade Original om draait om de groene salsa. In Mexico gieten ze de saus over de tortillas, waarbij de enchiladas zwemmen in de salsa. Vul je enchilada met alles wat je lekker vindt. Kip, gehakt, bonen of groenten. De Mexicaanse tomatillo's - groene vruchten die groeien in een papierachtige jasje - geven deze groene saus zijn friszure smaak.

Bereidingswijze

Stap 1:
Doe de kip, 1 ui, het laurierblaadje, de knoflook en de helft van de koriander in 1 liter koud water en breng aan de kook. Houd 10 min. tegen de kook aan.

Stap 2:
Roerbak de grofgesneden aubergine, courgette en ui totdat deze gaar zijn.

Stap 3:
Haal de kip uit de pan, pluk de kip in kleine stukjes en verdeel over de tortillas.

Stap 4:
Roer voor de salsa met 130ml van het kookvocht van de kip en de helft van de tomatenpuree door de kruidenpasta. Verdeel de helft van het mengel over de kip op de tortillas.

Stap 5:
Rol de tortillas op en leg ze in een ovenschaal. Verdeel de rest van de salsa, kaas en dungesneden ui over de tortillas en zet 10 min. in oven op 180C°. Serveer met koriander, crème
fraîche en de gebakken groenten.

Wil je nog meer originele Mexicaanse gerechten proberen? Bekijk hier de recepten van Fairtrade Original > 

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.