Eiernestjes
-
Verwarm de oven voor op 190 °C.
-
Splits de eieren heel voorzichtig zodat de eidooiers heel blijven. Klop de eiwitten met een snufje zout met een elektrische mixer tot stijve pieken. De eiwitten moeten zo stijf zijn dat de pieken hun vorm houden maar niet vlokkerig zijn.
-
Rasp de Parmezaanse kaas, snijd de ham in hele fijne reepjes en snijd de bieslook zo fijn mogelijk. Meng de kaas, ham, bieslook, chilivlokken en een snufje zout met een spatel voorzichtig door het eiwit. Spatel niet langer dan nodig, om zo veel mogelijk lucht in het eiwit te houden.
-
Schep het eiwit in 8 bergjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat circa 2,5 centimeter ruimte tussen de bergjes en wrijf ze met een lepel een klein beetje rond uit. Maak er dan met een lepel een klein kuiltje in en leg daar heel voorzichtig de eidooiers in.
-
Bak de eiernestjes 8-10 minuten in de oven als je de eidooiers nog een beetje zacht wilt en 14-16 minuten als je ze wat harder wilt. Haal de nestjes uit de oven, bestrooi ze met een beetje zout en peper uit de molen en eet ze warm.
0 reacties