Stap 1:
Breng het lamsvlees royaal op smaak met zoutvlokken. Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem op hoog vuur en bak het vlees in ongeveer 8 minuten rondom bruin.
Stap 2:
Snijd de ui in halveringen. Snijd de wortel in plakjes van ongeveer 3 cm. Snijd de aardappels met schil in grove parten.
Stap 3:
Voeg de ui, wortel en aardappel toe aan de pan en bak 5 minuten mee tot ze iets zachter zijn. Voeg de tomatenpuree en doperwten toe en bak terwijl je omschept één minuut mee, zodat alles is bedekt met een laagje tomatenpuree.
Stap 4:
Voeg de kippenbouillon toe zodat de doperwten net onder staan. Voeg zout en peper toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag zodra de stoof kookt en laat met het deksel op de pan 45 minuten zachtjes koken. Haal dan het deksel van de pan en breng op smaak met beetje citroensap en eventueel zout en peper.
Stap 5:
Laat de stoof nog 15-20 minuten koken zonder deksel, zodat het vocht kan verdampen en de saus iets inkookt. De stoof is klaar als het lamsvlees zacht is en uit elkaar valt. Serveer de stoof met vermicellirijst en een klodder yoghurt.
Meld je aan en praat mee