De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

eend met gebakken rijst en mangosalsa

60 MIN
Eend met gebakken rijst en mangosalsa

Een recept van

Andrea van Lieshout

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Eend
Prik met een vork gaatjes in het vel van de eendenbouten. Verhit een scheut olie in een pan en braad de eendenbouten, op de velkant, met deksel op de pan in circa 10 minuten om en om bruin en haal ze uit de pan. Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Verwijder de zaadjes van de rawit en snijd de rawit fijn. Pureer de koriander met het water. Fruit de ui en knoflook in de pan van de eend. Voeg beetje bij beetje het korianderwater toe. Voeg de rawit en de eendenbouten toe en breng aan de kook. Laat met deksel op de pan, op laag vuur, circa 15 minuten garen. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in reepjes. Roer de paprika en komijn erdoor en schenk het bier erbij. Laat de eendenbouten in circa 10 minuten op hoog vuur gaar worden.

Gebakken rijst
Kook de rijst volgens de bereidingswijze. Pel en snijd de knoflook fijn. Pel en snipper de ui. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes. Verhit olie in een wok en bak de ui en knoflook. Roer de sambal en de rijst erdoor en bak de rijst tot hij bruin kleurt. Voeg de paprika en de sojasaus toe en warm goed door.

Mangosalsa
Schil de sinaasappel, snijd de partjes tussen de vliesjes uit en pers het sap uit de uitgesneden sinaasappel. Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit af in stukjes. Snijd de wortels in plakjes, de peper in ringen en snijd de koriander fijn. Meng de sinaasappelpartjes, mango, wortel, peper en koriander en roer het sinaasappelsap en het sap van de limoen erdoor.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker