De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Eclair met roze glazuur

Verwarm de oven voor op 220 °C. Breng de boter, melk en water samen aan de kook. Zet het vuur laag en meng de bloem erdoor. Laat het mengsel al roerend circa 5 minuten garen op laag vuur. Meng 6 van de eieren er één voor één door.

45 MIN
Eclair met roze glazuur
Meal You Should Kauw

Bereidingswijze

Soezenbeslag
Verwarm de oven voor op 220 °C.  Breng de boter, melk en water samen aan de kook. Zet het vuur laag en meng de bloem erdoor. Laat het mengsel al roerend circa 5 minuten garen op laag vuur. Meng 6 van de eieren er één voor één door. Schep het beslag in een spuitzak. Spuit lange éclairs met een rondere dikke bovenkant op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de soezen in circa 20 minuten gaar in de oven.

Banketbakkersroom
Halveer het vanillestokjes in de lengte en schraap het merg eruit. Breng in een pan de melk met het vanillemerg en de helft van de suiker aan de kook. Roer de eidooiers met de rest van de suiker los en roer de bloem erdoor. Meng een scheutje warme melk door het eimengsel en schenk terug in de pan. Roer goed door. Breng de banketbakkersroom aan de kook en laat op laag vuur circa 3 minuten garen. Laat de banketbakkersroom afgedekt afkoelen.

Glazuur
Meng het bietensap met de helft van de poedersuiker en meng de andere helft met een eetlepel water.

Slagroom
Klop de slagroom met de suiker stijf.

Eclairs
Maak aan het begin en aan het eind een gaatje in de soes. Vul de soes voor vier vijfde met banketbakkersroom en de dikke kant met slagroom. Dip de bovenkant in het roze glazuur zodat ook de gaatjes worden afgedekt.

De 24Kitchen Food Truck Challenge is terug! In de zomer van 2018 kijk je naar het derde en nieuwste seizoen, met gloednieuwe teams, locaties én nog veel meer lekkere gerechten in seizoen 1 en 2. 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker