Dyonaisetaart

35
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten kooktijd
3 hours and 30 minutes totale tijd

Schuim
Verwarm de oven voor op 80 ºC. Klop de eiwitten los in een vetvrije kom. Voeg de suiker toe tot er een egaal wit schuim ontstaat. Lepel het eiwit in een spuitzak met gladde spuitmond. Spuit 2 spiralen van circa 20 centimeter doorsnede op een bakplaat bekleed met bakpapier. Begin hierbij van binnenuit. Laat het schuim circa 3 uur in de oven drogen.

Nougatine
Verwarm de oven op 160 ºC en rooster de hazelnoten circa 6 minuten in de oven of tot de karamel voor de nougatine klaar is. Karamelliseer de suiker en meng de hazelnoten erdoor. Verdeel de hazelnoten over een vel bakpapier en laat afkoelen. Maal tot nougatine in het bakje van de staafmixer.

Gebruineerde noten
Verwarm de oven voor op 180 ˚C. Rooster de geschaafde amandelen circa 12 minuten op een met bakpapier beklede bakplaat en laat afkoelen.

Slagroom
Klop de slagroom met de suiker stijf. Bestrijk een plak schuim met slagroom. Leg de andere plak erop en spuit op de bovenkant mooie toeven slagroom. Bestrijk de zijkant met de slagroom. Zet de zijkant van de taart aan met de geschaafde amandelen. Strooi de nougatine op de bovenkant.

Ingredienten

1
Porties

Schuimplakken

  • 2 eiwitten
  • 75 g suiker

Nougatine

  • 60 g suiker
  • 60 g hazelnoten

Gebruineerde noten

  • 125 g amandelschaafsel

Slagroom

  • 500 ml slagroom
  • 75 g suiker

Extra nodig

  • keukenmachine of handmixer
  • 2 spuitzakken met gladde en gekartelde spuitmond
  • bakpapier
  • bakplaat
  • staafmixer met bijbehorend bakje
Geef je waardering
35