De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Dyonaisetaart

Verwarm de oven voor op 80 ºC. Klop de eiwitten los in een vetvrije kom. Voeg de suiker toe tot er een egaal wit schuim ontstaat. Lepel het eiwit in een spuitzak met gladde spuitmond. Spuit 2 spiralen van circa 20 centimeter doorsnede op een bakplaat bekleed met bakpapier.

210 MIN
Dyonaisetaart
Rudolph van Veen

Bereidingswijze

Schuim
Verwarm de oven voor op 80 ºC. Klop de eiwitten los in een vetvrije kom. Voeg de suiker toe tot er een egaal wit schuim ontstaat. Lepel het eiwit in een spuitzak met gladde spuitmond. Spuit 2 spiralen van circa 20 centimeter doorsnede op een bakplaat bekleed met bakpapier. Begin hierbij van binnenuit. Laat het schuim circa 3 uur in de oven drogen.

Nougatine
Verwarm de oven op 160 ºC en rooster de hazelnoten circa 6 minuten in de oven of tot de karamel voor de nougatine klaar is. Karamelliseer de suiker en meng de hazelnoten erdoor. Verdeel de hazelnoten over een vel bakpapier en laat afkoelen. Maal tot nougatine in het bakje van de staafmixer.

Gebruineerde noten
Verwarm de oven voor op 180 ˚C. Rooster de geschaafde amandelen circa 12 minuten op een met bakpapier beklede bakplaat en laat afkoelen.

Slagroom
Klop de slagroom met de suiker stijf. Bestrijk een plak schuim met slagroom. Leg de andere plak erop en spuit op de bovenkant mooie toeven slagroom. Bestrijk de zijkant met de slagroom. Zet de zijkant van de taart aan met de geschaafde amandelen. Strooi de nougatine op de bovenkant.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!Bekijk hier alle recepten uit Rudolph's Bakery.
 


 

Nog meer shows van Rudolph:

 

Rudolph's Bakery VIPs

"Met zijn tweeën bakken is altijd gezelliger", zegt Rudolph regelmatig. Daarom bakt Rudolph met een bekende gast in Rudolph's Bakery VIPs.

Rudolph's Bakery Specials

Zoek jij nog een heerlijke taart of gebakje voor een bijzondere gelegenheid zoals bijvoorbeeld voor Moederdag? Van Rudolph's Bakery Specials krijg je veel inspiratie!

Rudolph's Little Bakery

Samen bakken is leuker dan alleen! Zeker als je iets bijzonders maakt met een speciale reden. In Rudolph’s Little Bakery komen jonge bakfanaten langs om samen met Rudolph van Veen een taart voor iemand te maken. Dat is leuk en leerzaam en natuurlijk hoort ook stiekem snoepen erbij… Bekijk hier alle recepten uit het programma.

Rudolph's Bakfavorieten

Rudolph deelt de lekkerste bakrecepten in het programma Rudolph’s Bakfavorieten. Elke dag staat er een nieuw bakthema voor je klaar en elke aflevering bevat recepten, zodat jij thuis aan de slag kunt. Er komen lekkere ontbijtjes en American style baksels voorbij!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker