Verhit olie in een pan. Wentel de sukade door de bloem en bak ze om en om goudbruin. Pel en snipper de ui. Pel en pers de knoflook uit. Voeg de ui, knoflook en laurier toe en blus af met de wijn en kalfsfond. Stoof het vlees met deksel op de pan in circa 2,5 uur gaar.
Maak de shiitakes schoon, snijd ze in stukjes en voeg ze 5 minuten voor het einde van de stooftijd toe aan het vlees.
Breng de zwezerik in een pan met ruim water met zout aan de kook. Kook de zwezerik in circa 4 minuten gaar en laat ze in het vocht afkoelen.
Schil en kook de aardappels in water met zout in circa 20 minuten gaar. Giet ze af en stoom ze droog. Stamp de aardappels fijn met een pureestamper en breng op smaak met room, boter, nootmuskaat, zout en peper. Blancheer de spruitjes, spoel ze koud en snijd ze in vieren. Snijd het katenspek fijn. Pel de zwezerik en snijd de zwezerik in gelijke plakken.
Verhit boter in een pan, wentel de zwezerik door de bloem en bak de plakken in circa 10 minuten goudbruin en krokant. Verhit olie in een pan en bak de spruitjes met het spek en breng op smaak met zout en peper.
spruitjes
0 reacties