Dundee cake

18
Gemiddeld
Dundee cake

Ingredienten

1
Porties

Marsepein

  • 150 g amandelen
  • 150 g poedersuiker
  • 1 eiwit

Cakebeslag

  • 400 g krenten
  • 100 ml bruine rum
  • 200 ml warm water
  • 80 g sukade
  • 80 g amandelen
  • 250 g boter
  • 250 g witte basterdsuiker
  • 6 eieren
  • 1 mespuntje zout
  • 1 tl bakpoeder
  • 350 g bloem
  • 60 g gekonfijte blokjes sinaasappel

Extra nodig

  • boter om in te vetten
  • springvorm van circa 20 cm doorsnede
  • 100 g amandelen
  • 100 g abrikozenjam
  • bakpapier

Bereidingswijze

1 uur en 20 minuten totale tijd

Marsepein
Maal de amandelen met de poedersuiker en het eiwit fijn en kneed met de hand goed door.


Cakebeslag
Laat de krenten circa 1 uur weken in de rum en het water. Verwarm de oven voor op 160 ºC. Snijd de sukade en de amandelen fijn. Roer de boter met de suiker en 50 gram marsepein tot een gladde massa. Kluts de eieren en roer ze door het beslag. Meng de bakpoeder met het zout en de bloem en roer door het beslag. Laat de rozijnen uitlekken en roer ze samen met de gekonfijte sinaasappelblokjes, sukade en amandelen door het beslag. Vet de springvorm in, knip een rand van bakpapier van 10 cm hoog en leg de strook in de vorm. Schep het beslag in de springvorm en strijk het glad. Leg de amandelen in een cirkel op het beslag. Bak de cake in circa 2 uur goudbruin en gaar.

Verwarm de abrikozenjam tot de jam lauw is. Je kunt eventueel het vocht van de gewelde rozijnen door de jam roeren. Bestrijk de afgekoelde cake met de jam. Rol de overige marsepein tot een plak, rol er een pil van en zet deze tegen de onderkant van de cake. Versier de marsepeinen rand door er met bijvoorbeeld ene paperclip figuurtjes in te duwen.

Dundee cake
Geef je waardering
18