De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Duif met lavendel, tijm

Verwarm de oven voor op 175C
Vraag de poelier om de duif schoon te maken. Verdeel de duif zelf in stukken, snijd de pootjes, de vleugeltjes en de borst van het karkas.

20 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Duif met lavendel, tijm

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175C

Vraag de poelier om de duif schoon te maken. Verdeel de duif zelf in stukken, snijd de pootjes, de vleugeltjes en de borst van het karkas. Dompel de pootjes en vleugeltjes onder in de olijfolie, voeg hier zout, tijm en lavendel aan toe en laat het op deze manier konfijten.

Braad de borst in een flinke klont boter aan beide zijden bruin. Leg de borst vervolgens in een ovenschaal en laat ca. 15 minuten in de oven garen op 175C.

Maak ondertussen de jus. Smelt een klontje boter in een pan en voeg knoflook, lavendel, tijm en gesnipperde ui toe. Rasp de schil van een halve sinaasappel en voeg toe aan de jus, samen met de dun gesneden rauwe bietjes. Laat dit kort doorkoken en blus het geheel af met rode wijn. Voeg een beetje sap van sinaasappel toe en een theelepel druivenmost mosterd. Voeg hierna de kalfsjus of bouillon toe en laat het inkoken voor ca. 25 minuten.

Haal de borst uit de oven en snijd in mooie plakken. Haal de bietjes uit de saus en serveer bij de duivenborst, samen met de gekonfijte pootjes en vleugeltjes.

Serveren
Serveer de duif met sinaasappelpartjes en tuinbonen.

24Kitchen-chef EstĆ©e Strooker heeft twee eigen restaurants in Arnhem, maar haar liefde voor eten is in Parijs begonnen. Tijdens haar koksopleiding leerde ze daar het ambacht van de klassieke Franse keuken, terwijl ze in haar vrije tijd door de smalle winkelstraten zwierde en struinde langs lokale marktjes. Die geuren, smaken en verfijning zorgen voor de liefde voor Parijs bij EstĆ©e en inspireert haar nog elke dag in haar koken.

In EstĆ©e in Parijs, dompelt EstĆ©e zich onder in ā€˜la joie de vivre' van Parijs. Een maand lang neemt ze intrek in een appartementje en wil ze de romantische stad weer voelen Ć©n proeven. Fietsend door de stad laat EstĆ©e je herkenbare hotspots en verborgen plekjes zien. Parijs kent geen geheimen voor haar en die geheimen deelt ze met liefde. Of het nu gaat om het beste adresje voor macarons of het lekkerste recept voor coq au vin. En zo wordt EstĆ©e in Parijs een culinaire reis, die voert langs elegante bistro’s, bohĆ©mien markten, bevlogen chefs en lokale foodondernemers.

Aan het eind van de dag komt EstĆ©e altijd weer thuis in haar ā€˜petite cuisine’, waar ze vol van inspiratie uit de stad aan de slag gaat. Van Franse klassiekers tot verrassend nieuwe recepten. Alles voorzien van de juiste tips zodat je het thuis ook kunt maken. Elke aflevering staat in het teken van een thema (uiteenlopend van champagne tot chocolade en van fooddesign tot van kop tot staart koken.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.