Verwarm de oven voor op 175C
Vraag de poelier om de duif schoon te maken. Verdeel de duif zelf in stukken, snijd de pootjes, de vleugeltjes en de borst van het karkas. Dompel de pootjes en vleugeltjes onder in de olijfolie, voeg hier zout, tijm en lavendel aan toe en laat het op deze manier konfijten.
Braad de borst in een flinke klont boter aan beide zijden bruin. Leg de borst vervolgens in een ovenschaal en laat ca. 15 minuten in de oven garen op 175C.
Maak ondertussen de jus. Smelt een klontje boter in een pan en voeg knoflook, lavendel, tijm en gesnipperde ui toe. Rasp de schil van een halve sinaasappel en voeg toe aan de jus, samen met de dun gesneden rauwe bietjes. Laat dit kort doorkoken en blus het geheel af met rode wijn. Voeg een beetje sap van sinaasappel toe en een theelepel druivenmost mosterd. Voeg hierna de kalfsjus of bouillon toe en laat het inkoken voor ca. 25 minuten.
Haal de borst uit de oven en snijd in mooie plakken. Haal de bietjes uit de saus en serveer bij de duivenborst, samen met de gekonfijte pootjes en vleugeltjes.
Serveren
Serveer de duif met sinaasappelpartjes en tuinbonen.
Meld je aan en praat mee