Schil de asperges met een dunschiller vanaf 4 cm onder de kop naar beneden en snijd 2 cm van de onderkant. Kook de asperges in ruim water met zout in circa 3 minuten gaar. Laat ze schrikken in koud water en dep ze droog. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en rooster de asperges op hoog vuur circa 2 minuten. Voeg de pitten en zaden toe en rooster ze circa 1 minuut mee. Pel en snijd de knoflook in grove stukken en ris de tijm. Draai het vuur laag, voeg notenolie, tijm en knoflook toe en warm kort door. Verhit olie en boter in een koekenpan en bak de doradefilet op hoge temperatuur op de huid kant. Zet het vuur laag en draai de dorade om. Beng op smaak met zout en peper en besprenkel met citroensap. Verdeel de asperges over borden en leg de doradefilet erop. Serveer met de pitten en zaden en notenolie.
Schil de asperges met een dunschiller vanaf 4 cm onder de kop naar beneden en snijd 2 cm van de onderkant. Kook de asperges in ruim water met zout in circa 3 minuten gaar. Laat ze schrikken in koud water en dep ze droog. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en rooster de asperges op hoog vuur circa 2 minuten.
0 reacties