Halveer de passievruchten en lepel het vruchtvlees eruit. Halveer een rode peper over de lengte en snijd in grove stukjes. Schep de pulp van de passievrucht in de blender met het water en de rode peper. Blender dit in circa 2 minuten. Zeef de puree. Hak de koriander fijn en voeg toe aan de passievruchten-pepersap. Verwarm het sap op laag vuur en voeg honing en sap van een limoen toe.
Pel en snipper de ui, pel en hak de knoflook. Hak de tweede peper fijn. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de vis op de huid. Voeg de ui, peper en knoflook toe. Draai de vis voorzichtig om en bak nog circa 3 minuten. Halveer de tweede limoen en voeg het sap toe.
Serveer
Schep de gebakken ui, knoflook en peper in het midden van het bord en leg de dorade met de huid naar boven erop. Schep de passievruchtesaus erover. Garneer met een partje limoen en eventueel met fijngehakte koriander.
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
dorade met passie (suriname)
Laat je verrassen door de heerlijke combinatie van dorade en passievrucht in dit Surinaamse gerecht!
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Bereidingswijze
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Programma Grenzeloos Koken
Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.
Laat weten wat je van dit recept vindt
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties