Beslag
Stap 1:
Verwarm de oven voor op 160 °C (hetelucht).
Stap 2:
Smelt de boter en laat afkoelen. Halveer het vanillestokjes en schraap het merg eruit.
Stap 3:
Vet de ronde bakvorm (24 cm) in met wat boter en bekleed de vorm volledig met bakpapier.
Stap 4:
Meng de eieren met de suiker, de snuf zout en de vanille en mix tot een luchtig geheel.
Stap 5:
Zeef de bloem en schep de bloem er luchtig doorheen. Schep er daarna losjes de afgekoelde gesmolten boter en het amandelmeel erdoor. Meng als laatst de aardbeienjam door het beslag.
Stap 6:
Giet het mengsel in de ronde bakvorm en bak in 40 – 50 minuten gaar. Laat de taart goed afkoelen.
Italiaanse botercrème
Stap 1:
Doe de eiwitten in een brandschone en vetvrije kom. Doe ¾ van de suiker en het water in een pan en laat koken tot 115 °C (gebruik hiervoor een suikerthermometer).
Stap 2:
Klop ondertussen de eiwitten stijf met de rest van de suiker.
Stap 3:
Als de suiker in de pan 115 °C heeft bereikt, giet je deze langzaam bij de eiwitten en laat je de mixer nog zeker 5 tot 10 minuten draaien. Het eiwitschuim moet afgekoeld zijn tot kamertemperatuur.
Stap 4:
Verdeel de boter in 5 delen. Voeg terwijl de mixer draait de boter in de 5 delen toe. Schraap na elk portie de kom even bij. Voeg als laatst de vanille toe aan de botercrème.
Tip van Miljuschka:
Mocht de botercrème een beetje in de schift gaan, dan moet je hem op hoge snelheid door laten draaien, dan wordt het weer een egale massa.
Decoreren donuttaart
Stap 1:
Verdeel je botercrème in twee delen. Zet één deel apart en kleur de andere helft met de roze kleurstof. Doe de kleuren in een aparte spuitzak met glad spuitmondje.
Stap 2:
Steek een rondje uit de amandelcake met de ronde steker van 6 cm.
Stap 3:
Snijd de donut horizontaal door en besmeer de onderste plak met de witte vulling. Leg de andere plak erbovenop. Besmeer deze met de roze botercrème. Decoreer met sprinkels.
0 reacties