Donauwellen

5
Gemiddeld

Bereidingswijze

90 minuten kooktijd
120 minuten totale tijd

Cakebodem
Verwarm de oven voor op 175 ºC. Vet de bakvorm in en bekleed met bakpapier. Klop de boter met de suiker luchtig en meng één voor één de eieren erdoor. Meng de bloem door het botermengsel tot een glad beslag. Verdeel de helft van het beslag over de bakvorm. Zeef het cacaopoeder en meng het cacaopoeder door de andere helft van het beslag tot het beslag egaal bruin is. Verdeel het donkere cakebeslag over het lichte beslag en verdeel de diepvrieskersen erover. Bak de cakebodem in de oven in circa 30 minuten gaar.

Vanillecrème
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng in een pan de melk (hou een klein scheutje achter) met de helft van de suiker en het vanillemerg aan de kook. Roer de eidooier met de rest van de suiker los. Roer de bloem en het achtergehouden scheutje koude melk erdoor. Meng een scheutje warme melk door het eimengsel, schenk terug in de pan en roer goed door. Breng de banketbakkersroom aan de kook en gaar op laag vuur circa 5 minuten. Laat de banketbakkersroom afgedekt met plasticfolie afkoelen.

Klop de boter met de poedersuiker luchtig. Meng beetje bij beetje de banketbakkersroom erdoor. Verdeel de vanillecrème over de afgekoelde cake en laat circa 1 uur in de koelkast opstijven.

Chocoladeganache
Smelt de chocolade au bain-marie en meng de boter erdoor. Giet de ganache over de koude botercrème. Laat de ganache even uitharden. Strijk met een vork golven door de ganache. Snijd de Donauwellen in 10 gelijke stukken.

Ingredienten

10
Porties

Cakebodem

  • 250 g boter
  • 250 g suiker
  • 5 eieren
  • 250 g bloem
  • 1 el cacaopoeder
  • 150 g diepvrieskersen

Vanillecrème

  • 1 vanillestokje
  • 125 ml melk
  • 25 g suiker
  • 1 eidooier
  • 1 el bloem
  • 125 g roomboter
  • 30 g poedersuiker

Chocoladeganache

  • 200 g pure chocolade
  • 1 el boter

Extra nodig

  • bakvorm van 21x21 cm
  • boter om in te vetten
  • bakpapier
Geef je waardering
5