De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

dobostaart

Biscuit: Verwarm de oven voor op 180 ºC. Smelt de boter en splits de eieren. Klop het eiwit met de helft van de suiker stijf. Klop de eidooiers met de resterende suiker schuimig. Meng de boter en de helft van de bloem door de eidooiers. Spatel de helft van het eiwit en de resterende bloem door het eidooiermengsel.

45 min kooktijd
Dobostaart

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Biscuit
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Smelt de boter en splits de eieren.
Klop het eiwit met de helft van de suiker stijf. Klop de eidooiers met de resterende suiker schuimig.
Meng de boter en de helft van de bloem door de eidooiers. Spatel de helft van het eiwit en de resterende bloem door het eidooiermengsel. Spatel de andere helft eiwit erdoor en verdeel het beslag over een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak het biscuit in circa 8 minuten goudbruin en gaar.
Laat het biscuit afkoelen en steek met de taartsteker van 16 cm doorsnede 6 cirkels uit het biscuit.

Harde wenerdeeg
Kluts het ei.
Maak een kuiltje in de bloem en meng in het kuiltje de boter, suiker en de helft van het ei. Kneed er beetje bij beetje de bloem door en kneed tot een soepel deeg.
Druk het deeg plat, verpak in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.
Rol het deeg uit tot een dunne plak en steek er een cirkel uit met de taartsteker van 18 cm doorsnede.
Bak de cirkel op een met bakpapier beklede bakplaat in de oven in circa 15 minuten goudbruin en gaar.
Laat de cirkel afkoelen.

Chocoladecrème
Smelt de chocolade au bain marie. Klop de eieren met de poedersuiker luchtig en roer door de chocolade.
Roer de chocoladecrème au bain marie gaar en meng de boter erdoor.
Vet de kleine taartsteker in met olie.
Bestrijk de plakken biscuit met chocoladecrème en leg ze op elkaar in de taartsteker.
Laat minstens 30 minuten opstijven in de koelkast.

Karamel
Karamelliseer de suiker beetje bij beetje in een pan. Los de boter op in de karamel. Schenk de karamel op de plak harde wenerdeeg en strijk dun uit.
Laat de karamel hard worden en snijd de plak in acht punten.

Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin.
Klop de slagroom met de suiker stijf en schep in een spuitzak met gekarteld puitmondje.
Haal de taart uit de vorm en bedek de rand met amandelen.
Spuit de slagroom op de bovenkant van de taart en zet de punten harde wenerdeeg er tegenaan.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker