Snijd het rundvlees schuin in heel dunne reepjes. Doe het gesneden vlees in een kom en voeg de sojasaus, knoflookpoeder, ketumbar en ketjap toe. Meng goed door elkaar. Verhit een pan met een dikke laag olie. Bak het vlees in de pan gaar en schep eruit met een zeef wanneer het klaar is. Let op dat het niet te droog wordt.
Pel de knoflook, snijd in stukjes en maal fijn in de vijzel. Halveer de uien van kroon tot kroon en snijd met de nerf mee in schijfjes. Schil de gember en snijd in grove stukken. Snijd de laos in grove stukken. Verhit een braadpan met arachideolie. Fruit de knoflook, laos en gember totdat de knoflook lichtbruin is en voeg dan de uien toe. Bak de uien lichtbruin en voeg dan het gebakken vlees, de trassi, tamarinde pasta, ketjap, sojasaus, suiker en water toe. Snijd de lomboks schuin in ringetjes en voeg toe. Voeg water toe indien nodig. Laat het geheel circa 5 minuten sudderen.
Serveren
Snijd een lombok haaks door de helft. Knip de lombok in tot aan het kroontje en leg in koud water in de koelkast totdat hij open gaat. Garneer de Dendeng blado met gebakken uitjes en plaats de sierlijke lombok er bovenop. Serveer de Dendeng Blado met witte rijst en groenten.
0 reacties