De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

de drie-manieren mossel

30 min kooktijd
De drie-manieren mossel

Een recept van

Evert te Pas

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

  • Was de mosselen in ruim koud water. Verwijder kapotte of openstaande exemplaren. Verwijder ook de ‘baard’ aan de buitenkant van de schelp. Giet de mosselen af.
  • Pel en snipper het sjalotje
  • Pel en hak de knoflook fijn.
  • Smelt de boter in een ruime pan met deksel en fruit de helft van de sjalot en knoflook.
  • Halveer en was de prei. Snijd er halve ringetjes van en voeg toe aan de pan met sjalot en knoflook.
  • Halveer de venkel, verwijder de harde kern en voeg de kern toe aan de pan met prei. Snijd de stelen van de venkel heel fijn en houd dit apart voor de gemarineerde mosselen. Snijd de rest van de venkel grof en voeg toe aan de pan met groente.
  • Snijd de bleekselderij in stukjes en roer de bleekselderij door de groente.Voeg de mosselen toe.Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Voeg de witte wijn toe en breng aan de kook.
  • Hak de peterselie. Voeg de helft van de peterselie toe en laat met de deksel op de pan circa 4 minuten garen op hoog vuur. Schud de pan twee keer om en breng vervolgens weer aan de kook.Schud vervolgens nog een keer om en als de mosselen open zijn, zijn ze klaar. Giet de gekookte mosselen in een zeef en vang het vocht op in een glazen kom. Serveer de helft van de mosselen op een schaal.

Gemarineerde mosselen

  • Voeg de overgebleven knoflook, sjalot en de peterselieblaadjes toe aan de fijngesneden venkelstelen.
  • Rasp de schil een citroen boven de kom. Pers de citroenen en voeg het sap toe. Voeg olijfolie toe en hussel alles door elkaar.
  • Haal de rest van de mosselen uit de schelp en meng door de marinade. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Soep

  • Schenk het bewaarde kookvocht voorzichtig in een pan. Schenk hierbij het bezonken gruis niet terug in de pan.Voeg de room toe en breng aan de kook. Roer de resterende peterselie erdoor.

Serveren
Serveer de verschillende bereidingen van de mosselen samen met het brood. 

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker