De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

curry met kikkererwten en spinazie

Op zoek naar een heerlijke vegetarische curry? Kijk niet verder!

10 min voorbereidingstijd
120 min kooktijd
curry kikkererwten en spinazie

Een recept van

Curry met kikkererwten en spinazie is een lekker gerecht waarmee je iedereen blij maakt. Jij wordt vast en zeker ook hartstikke blij als je hoort hoe makkelijk dit gerecht te maken is met de Satisfry Air & Grill Multicooker van Russell Hobbs. Naast airfryen kies je voor 7 handige automatische kookfuncties.

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Selecteer de schroeifunctie op je Russell Hobbs Satisfry Air & Grill Multicooker en wacht tot hij is opgewarmd.

  2. Doe de olie in de binnenpan en voeg de gesnipperde ui toe. Bak 4-5 minuten. Houd de deksel gesloten tussen het roeren door!

  3. Voeg nu de knoflook, gember en rode peper toe en bak nog eens 3-4 minuten tot ze zacht en goudbruin zijn. Roer de tomatenpuree, komijn, koriander, kurkuma en kerriepoeder erdoor. Voeg peper en zout toe en bak nog eens 1-2 minuten.

  4. Voeg de tomaten, kikkererwten en groentebouillon toe en breng aan de kook.

  5. Selecteer de hoge slowcook-stand en laat 90 minuten garen.

  6. Roer tot slot de spinazie erdoor en besprenkel met het citroensap. Eet smakelijk!

Curry bereiden met de schroei-functie

Met de schroei-functie van de Satisfry Air & Grill Multicooker zorg je ervoor dat je alle geuren en smaken zo goed mogelijk uit de ingrediënten kan halen. Sluit de deksel tussen het roeren door voor het optimale resultaat.

curry bereiden

Curry bereiden met de slowcook-functie

Met de slowcook-functie van Satisfry Air & Grill Multicooker zorg je ervoor dat je curry zonder enige moeite lekker gaar pruttelt. Tijdens de anderhalf uur dat je curry opstaat, heb jij tijd om ondertussen lekker iets voor jezelf te doen. 

curry slowcook

Wat is een alternatief voor kikkererwten?

Geen fan van kikkererwten? Dit recept is ook heel erg lekker met linzen. Deze kan je zowel gedroogd toevoegen als uit blik. Wanneer je ze gedroogd toevoegt, kan je ze het best 90 minuten meestoven. Voeg de linzen uit blik de laatste 30 minuten toe. Anders koken ze kapot.

kikkererwten-curry

Waarom voeg je de spinazie later toe?

Het antwoord op die vraag is simpel. Anders wordt de bladgroente hartstikke slap. Door het later toe te voegen blijven de blaadjes nog een beetje stevig. Dat is natuurlijk veel lekkerder.

curry spinazie

Hoe bewaar ik de curry?

Is je maaltijd eerder klaar dan gewenst of heb je nog wat over? Kies dan de warmhoudfunctie van de Satisfry Air & Grill Multicooker zodat je verse curry warm blijft en gereed is wanneer jij er klaar voor bent. 

curry bewaren

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker