Crumpets zijn een traditioneel een Engels ontbijtgerecht. Lekker met zelfgemaakte jam en vanille-roomkaas.

Rudolph van Veen

Ingredienten

4
Personen

Jam

  • 125 g blauwe bessen
  • 125 g bramen
  • 1 el ahornsiroop
  • 1 el chiazaad

Crumpets

  • 290 ml volle melk
  • 150 g volkoren speltmeel
  • 1 tl gedroogde gist
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1 mespunt kaneelpoeder
  • 1 mespunt zout
  • 1 klontje roomboter om in te bakken
  • 1 scheutje koolzaadolie om in te bakken

Vanille-roomkaas

  • 100 g roomkaas
  • 1 tl vanille-extract

Extra nodig

  • staafmixer
  • bakringen van ca. 8 cm doorsnede en 2 cm hoogte

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur en 15 minuten

Jam

Stap 1:
Pureer met de staafmixer de helft van de bessen, bramen en de ahornsiroop. Schep de puree in een kom en roer het chiazaad erdoor. Snijd de andere helft van de bramen en de bessen in stukjes. Roer door de puree en laat minstens 30 minuten opstijven in de koelkast. Voor de perfecte dikte is het beter om de jam een dag van tevoren te maken.

Crumpets

Stap 1:
Vet de bakringen in.

Stap 2:
Verwarm de melk tot het lauwwarm is. Meng in een kom het meel, gist, bakpoeder, kaneel en het zout. Voeg de melk toe en roer tot een egaal beslag. Dek de kom af met plasticfolie en laat het beslag ongeveer 20 minuten rijzen op keukentemperatuur.

Stap 3:
Smelt de boter in een koekenpan en voeg een scheutje olie toe. Zet de bakringen in de koekenpan. Schep met een lepel kleine hoopjes beslag in de bakringen en laat de crumpets ongeveer 6 minuten rustig bakken op laag vuur.

Stap 2:
Verwijder voorzichtig de bakringen en draai de crumpets om. Laat de bovenkant nog ongeveer 30 seconden bakken en haal ze uit de pan. Herhaal het bakken totdat het beslag op is.

Stap 3:
Meng de roomkaas met het vanille-extract. Serveer de crumpets warm met boter, roomkaas of de jam.

Kijk iedere werkdag om 15:00 naar  Rudolph's Bakery.

Geef je waardering

86
Crumpets met kaneel
Crumpets met kaneel