De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

crostata pi pesce spada (zwaardvistaart)

Laat je verrassen door deze heerlijke taart met zwaardvis en groente uit de Italiaanse keuken!

105 MIN
Crostata pi pesce spada (zwaardvistaart)

Een recept van

Giovanni Caminita

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Zanddeeg
Meng de bloem en zout met de boter tot een kruimelig deeg. Splits de eieren en voeg de eidooiers toe. Voeg nu langzaam kleine scheutjes water toe tot je een mooi stevig deeg krijgt. Werk het deeg nog even kort met de hand door. Pak het deeg in met plastic folie en leg in de koelkast.

Vulling
Pel en snipper de ui, pel en hak de knoflook. Verhit en scheutje olie in een pan en fruit de ui en knoflook circa 1 minuut. Snijd de bleekselderij in dunne pakjes van circa 0,5 centimeter. Halveer de paprika snijd deze door de lengte en verwijder de zaadlijst, snijd de paprika in blokjes van circa 1 centimeter. Snijd de courgette in de lengte in vieren verwijder de zaadlijst en snijd de courgette in blokjes van circa 1 centimeter. Voeg de bleekselderij, paprika, courgette samen met de kappertjes en groene olijven toe aan de pan en verwarm dit nog circa 5 minuten door. Schenk er de passata bij. Snijd ondertussen de zwaardvis in mooie blokjes van circa 1 centimeter. Voeg de zwaardvis toe aan de saus. Meng het ei en de bloem erdoor.

Taart
Verwarm de oven voor op 170 ºC. Rol het deeg tot maximaal 0,5 centimeter dik uit met een omtrek van circa 50 centimeter. Boter de springvorm in en leg het deeg voorzichtig in de springvorm. Verdeel de vulling egaal over de vorm. Vouw het deeg naar binnen, zorg dat je in het midden een overhoudt. Dit zorgt ervoor dat de taart zijn stoom kwijt kan. Bak de taart in circa 1 uur en 15 minuten goudbruin en krokant.

Serveren
Snijd een mooie punt af per persoon.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker