Sparerib koken
Breng in de braadslede de kippenbouillon met de ketjap manis, knoflookpoeder, vijfkruidenpoeder, sambal, rijstazijn en steranijs aan de kook. Laat hierin de sparerib circa 2 uur zachtjes koken, zodat hij wel gaar is maar nog net niet van het bot valt. Laat de sparerib helemaal afkoelen in de saus.
Pluk en snijd de korianderblaadjes fijn. Rasp de komkommer en meng in een kom met de koriander en het komijnpoeder. Meng de yoghurt erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Sparerib frituren
Snijd de afgekoelde sparerib, met wat aanhangende saus, in porties van enkele botjes met vlees. Snijd een hoekje uit het vlees, zodat je een stukje bot vrij hebt om beet te houden. Meng in een diep bord het tempurameel met het knoflookpoeder. Klop in een ander diep bord de eieren los. Neem nog een diep bord en strooi hierin de panko. Wentel de spareribs door het tempurameel, vervolgens door het ei en dan door de panko. Verhit de olie tot circa 180 ºC. Frituur de gepaneerde ribben in porties in circa 4 minuten goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
Serveren
Serveer de crispy panko spareribs op een grote schaal met de yoghurtsaus erbij.
Tip: Ook lekker als onderdeel van een rijsttafel.
0 reacties