De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

crème brûlee a la vanille

Verwarm de oven voor op 140 °C. Halveer het vanillestokje en snijd het merg eruit. Breng de room met het vanillemerg en vanillestokje aan de kook. Haal zodra het kookt van het vuur af en laat circa 10 minuten afkoelen.

100 MIN
Crème brûlee a la vanille

Een recept van

Harry Eastwood

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 140 °C. Halveer het vanillestokje en snijd het merg eruit. Breng de room met het vanillemerg en vanillestokje aan de kook. Haal zodra het kookt van het vuur af en laat circa 10 minuten afkoelen. Klop de eidooiers met suiker tot de suiker is opgelost. Zeef de warme vanilleroom over de eidooiers onder continu kloppen. Verdeel de pudding over de ramekins. Zet de ramekins in een diepe braadslee en vul de braadslee voor drie kwart met kokend water. Bak de crème brûlee circa 15 minuten, zet de oventemperatuur op 160 °C en bak nog circa 10 minuten. Haal de crème brûlee uit de braadslee en laat circa 1 uur afkoelen. Bestrooi elke crème brûlee met suiker en brand de suiker af met een gasbrander.

Parijs is de stad van de liefde, licht, maar ook de stad van verrukkelijk eten en prachtige patisserie. De Britse kookboekenschrijver Harry Eastwood is gek op taarten en gebak en ze staat voor een grote uitdaging: ze maakt namelijk de lekkerste gebakjes en patisserie na met één vraag… Hoe maak ik dit minder zoet, maar net zo lekker?

Bekijk hier haar recepten.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker