Deeg
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Meng de ingrediënten voor het deeg en laat het deeg circa 1 uur rusten in de koelkast.
Vulling
Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes. Schil en snijd de bleekselderij in blokjes. Verhit de boter in een pan en fruit de ui, knoflook en cajunkruiden, voeg de paprika en bleekselderij toe en bak circa 4 minuten mee. Voeg de room toe en laat circa 5 minuten op laag vuur inkoken. Pluk en hak de peterselie fijn. Snijd de lente-uien in ringen. Verkruimel het beschuit en voeg samen met de eidooier toe, roer goed door zodat de vulling dikker wordt. En roer de lente-uien erdoor. Haal de pan van het vuur en laat de vulling circa 5 minuten afkoelen en voeg de rivierkreeftstaartjes en peterselie toe. Breng op smaak met een beetje zout.
Vet de taartvorm in. Rol het deeg uit en bekleed de vorm ermee. Kneed het overige deeg bij elkaar en rol opnieuw uit tot een plak. Vul het deeg met de vulling en bestrijk de randen met het mengsel van eidooier en room. Leg de rest van het uitgerolde deeg op de vulling en druk de kanten goed in elkaar. Snijd het deksel op enkele plaatsen in zodat de stoom kan ontsnappen en versier de taart met het de restjes deeg. Bestrijk het deeg met het mengsel van eidooier en room. Bak de taart in 40 minuten goudbruin en gaar.
120 min (voor)bereidingstijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties