De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

crawfishpie

120 min kooktijd
Crawfishpie

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Deeg
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Meng de ingrediënten voor het deeg en laat het deeg circa 1 uur rusten in de koelkast.

Vulling
Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes. Schil en snijd de bleekselderij in blokjes. Verhit de boter in een pan en fruit de ui, knoflook en cajunkruiden, voeg de paprika en bleekselderij toe en bak circa 4 minuten mee. Voeg de room toe en laat circa 5 minuten op laag vuur inkoken. Pluk en hak de peterselie fijn. Snijd de lente-uien in ringen. Verkruimel het beschuit en voeg samen met de eidooier toe, roer goed door zodat de vulling dikker wordt. En roer de lente-uien erdoor. Haal de pan van het vuur en laat de vulling circa 5 minuten afkoelen en voeg de rivierkreeftstaartjes en peterselie toe. Breng op smaak met een beetje zout.

Vet de taartvorm in. Rol het deeg uit en bekleed de vorm ermee. Kneed het overige deeg bij elkaar en rol opnieuw uit tot een plak. Vul het deeg met de vulling en bestrijk de randen met het mengsel van eidooier en room. Leg de rest van het uitgerolde deeg op de vulling en druk de kanten goed in elkaar. Snijd het deksel op enkele plaatsen in zodat de stoom kan ontsnappen en versier de taart met het de restjes deeg. Bestrijk het deeg met het mengsel van eidooier en room. Bak de taart in 40 minuten goudbruin en gaar.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker