Verwarm de melk tot handwarm en los de gist erin op. Maak een kuiltje in de bloem en strooi het zout over de rand. Meng in het kuiltje de melk, boter, suiker en het ei en kneed beetje bij beetje de bloem erdoor. Kneed tot een soepel deeg en laat in een met bloem bestoven kom, afgedekt met plasticfolie, circa 1 uur rijzen.
Cranberry compote
Kook de cranberries in een laagje water met suiker circa 20 minuten in tot de cranberries kapot zijn gekookt. Laat de compote afkoelen.
Geitenkaascrème
Maal in het bakje van de staafmixer de geitenkaas met de slagroom en poedersuiker glad.
Opbouw
Verwarm de oven op 170 ºC. Rol het deeg uit tot een plak van 1 centimeter dik, bestrijk met de geitenkaascrème en verdeel daarover een dunne laag cranberrycompote. Verdeel de cranberries erover. Snijd de besmeerde plak in lange repen van circa 5 centimeter breed. Snijd deze repen nog een keer horizontaal door zodat je 10 gelijke repen krijgt. Rol de repen op en zet deze naast elkaar in de ingevette taartvorm. Laat het deeg nog circa 20 minuten rijzen. Bak het brood in circa 30 minuten goudbruin en gaar.
Glanslaag
Breng de abrikozenjam met het water aan de kook en bestrijk het cranberry-geitenkaasbrood ermee.
1 reactie
Worden hier gedroogde cranberrys gebruikt of vers/ uit de diepvries??
Ik heb het recept al meerdere keren gebruikt maar op een één of andere manier heb ik veel meer minuten nodig om te bakken in de oven om de binnenkant gaar te krijgen. En daardoor wordt de buitenkant dan weer wat donkerder.
Ik gebruik boven en onder warmte, geen hetelucht.
Groetjes Mariet