Karamel
Karamelliseer de suiker beetje bij beetje in een pan. Voeg opnieuw suiker toe zodra de suiker gekaramelliseerd is. Blus af met water en laat koken tot de karamel opgelost is. Laat de karamelsaus afkoelen. Vet de timbaaltjes in met boter en bestrooi de binnenkant met suiker. Schenk er een laagje karamelsaus in en laat de saus opstijven in de koelkast.
Crème caramel
Verwarm de oven voor op 160 °C. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng in een pan de room met het vanillemerg en de helft van de suiker aan de kook. Roer de eieren en de eidooiers los met de rest van de suiker. Roer de room door het eimengsel en vul de timbaaltjes met de crème. Gaar de crème caramel circa 30 minuten au bain-marie in de oven. Haal de crème caramel uit de oven en de timbaaltjes uit het water en haal ze, zodra ze zijn afgekoeld, uit de vormpjes.
Meld je aan en praat mee