Couscous met gestoofde paksoi

4
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

We beginnen met het koken van de couscous:

  • Kook de couscous gaar volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking.
  • Giet de couscous af en schep in een kom.
  • Voeg een scheut olijfolie toe en roer de couscous los met een vork

De tomatensaus:

  • Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook.
  • Was de tomaten, verwijder het groene kroontje en snijd in blokjes.
  • Verhit olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook.
  • Voeg de tomatenpuree en de blokjes tomaat toe en stoof de saus in circa 15 minuten gaar.

Ingrediënten snijden:

  • Maak de bladeren van de paksoi los en was ze goed.
  • Snijd het wit in blokjes.
  • Snijd het groen in dunne repen, houdt dit apart.
  • Snijd de paprika doormidden, verwijder de zaadlijst en snijd in repen.
  • Week de rozijnen in warm water.
  • Snijd de muntbladeren fijn.
  • Verwarm een koekenpan en rooster hierin de pijnboompitjes lichtbruin.

Gestoofde paksoi:

  • Voeg het wit van de paksoi en de paprika toe aan de tomatensaus.
  • Laat dit nog circa 5 minuten doorwarmen.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Roer als laatste het groen van de paksoi, rozijnen, pijnboompitjes en munt erdoor.

De merguez worstjes: Verwarm een grillpan

  • Grill de worstjes in circa 6 minuten gaar.

Serveer de couscous met de gestoofde paksoi en de merguez

Ingredienten

4
Personen

Couscous met gestoofde paksoi

  • 300 g couscous
  • olijfolie extra vierge
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 4 tomaten
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 paksoi
  • 1 gele paprika
  • 100 g rozijnen
  • 2 takjes munt
  • 50 g pijnboompitten
  • 4 merguez worstjes
Geef je waardering
4