De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

couscous met gestoofde paksoi

30 min kooktijd
Couscous met gestoofde paksoi

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

We beginnen met het koken van de couscous:

  • Kook de couscous gaar volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking.
  • Giet de couscous af en schep in een kom.
  • Voeg een scheut olijfolie toe en roer de couscous los met een vork

De tomatensaus:

  • Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook.
  • Was de tomaten, verwijder het groene kroontje en snijd in blokjes.
  • Verhit olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook.
  • Voeg de tomatenpuree en de blokjes tomaat toe en stoof de saus in circa 15 minuten gaar.

Ingrediënten snijden:

  • Maak de bladeren van de paksoi los en was ze goed.
  • Snijd het wit in blokjes.
  • Snijd het groen in dunne repen, houdt dit apart.
  • Snijd de paprika doormidden, verwijder de zaadlijst en snijd in repen.
  • Week de rozijnen in warm water.
  • Snijd de muntbladeren fijn.
  • Verwarm een koekenpan en rooster hierin de pijnboompitjes lichtbruin.

Gestoofde paksoi:

  • Voeg het wit van de paksoi en de paprika toe aan de tomatensaus.
  • Laat dit nog circa 5 minuten doorwarmen.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Roer als laatste het groen van de paksoi, rozijnen, pijnboompitjes en munt erdoor.

De merguez worstjes: Verwarm een grillpan

  • Grill de worstjes in circa 6 minuten gaar.

Serveer de couscous met de gestoofde paksoi en de merguez

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker