We beginnen met het koken van de couscous:
- Kook de couscous gaar volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking.
- Giet de couscous af en schep in een kom.
- Voeg een scheut olijfolie toe en roer de couscous los met een vork
De tomatensaus:
- Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook.
- Was de tomaten, verwijder het groene kroontje en snijd in blokjes.
- Verhit olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook.
- Voeg de tomatenpuree en de blokjes tomaat toe en stoof de saus in circa 15 minuten gaar.
Ingrediƫnten snijden:
- Maak de bladeren van de paksoi los en was ze goed.
- Snijd het wit in blokjes.
- Snijd het groen in dunne repen, houdt dit apart.
- Snijd de paprika doormidden, verwijder de zaadlijst en snijd in repen.
- Week de rozijnen in warm water.
- Snijd de muntbladeren fijn.
- Verwarm een koekenpan en rooster hierin de pijnboompitjes lichtbruin.
Gestoofde paksoi:
- Voeg het wit van de paksoi en de paprika toe aan de tomatensaus.
- Laat dit nog circa 5 minuten doorwarmen.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Roer als laatste het groen van de paksoi, rozijnen, pijnboompitjes en munt erdoor.
De merguez worstjes: Verwarm een grillpan
- Grill de worstjes in circa 6 minuten gaar.
Serveer de couscous met de gestoofde paksoi en de merguez
0 reacties