- Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Aardappels
- Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
- Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar. Giet de aardappels af en stoom droog.
- Pureer de aardappels met een pureestamper. Maak de puree smeuïg met de crème fraîche en de eieren. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
Country Captain Sheppards pie
- Meng in een kom het gehakt met de currypasta.
- Pel en snipper de ui.
- Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en de kurkuma circa 2 minuten.
- Voeg het gehakt toe en bak in circa 8 minuten gaar en breng op smaak met een beetje zout en peper.
- Snijd de tomaten in blokjes.
- Giet de linzen af en spoel schoon.
- Voeg de tomaten, linzen en de doperwten toe en roer door.
- Verdeel het gehaktmengsel over de bodem van een ingevette ovenschaal.
- Verdeel de aardappelpuree over het gehaktmengsel en strijk glad.
- Bak de Country Sheppards pie in de oven in circa 10 minuten goudbruin en krokant.
Tip: In plaats van kurkuma kun je ook kerrie gebruiken.
0 reacties