Country Captain pie

11
Makkelijk
Country Captain pie

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Verwarm de oven voor op 200 ºC.

Aardappels

  • Breng een pan met water en  een beetje zout aan de kook.
  • Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar. Giet de aardappels af en stoom droog.
  • Pureer de aardappels met een pureestamper. Maak de puree smeuïg met de crème fraîche en de eieren. Breng op smaak met een beetje zout en peper.

Country Captain Sheppards pie

  • Meng in een kom het gehakt met de currypasta.
  • Pel en snipper de ui.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en de kurkuma circa 2 minuten.
  • Voeg het gehakt toe en bak in circa 8 minuten gaar en breng op smaak met een beetje zout en peper.
  • Snijd de tomaten in blokjes.
  • Giet de linzen af en spoel schoon.
  • Voeg de tomaten, linzen en de doperwten toe en roer door.
  • Verdeel het gehaktmengsel over de bodem van een ingevette ovenschaal.
  • Verdeel de aardappelpuree over het gehaktmengsel en strijk glad.
  • Bak de Country Sheppards pie in de oven in circa 10 minuten goudbruin en krokant.

Tip: In plaats van kurkuma kun je ook kerrie gebruiken.

Ingredienten

4
Personen

Country Captain pie

  • 800 g kruimige aardappels
  • 2 eieren
  • 125 ml crème fraîche
  • 500 g half om half gehakt
  • 2.5 el rode currypasta
  • 2 uien
  • zonnebloemolie
  • 2 tl kurkuma
  • 4 tomaten
  • 400 g linzen uit pot
  • 200 g doperwten
  • 1 mango
Country Captain pie
Geef je waardering
11