Corsicaanse strennataart

0
Makkelijk

Bereidingswijze

10 minuten kooktijd
75 minuten totale tijd
Deeg
Kneed de bloem met het ei, boter, melk en de suiker tot een glad deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.

Vulling
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Meng de kaas met de suiker en de eieren. Rasp de sinaasappel en voeg deze toe. Rol het deeg uit tot 5 millimeter dik. Steek met de vlaaivorm 2 cirkels uit het deeg. Bekleed een ingevette vlaaivorm met een deegcirkel. Vul de vlaaibodem met de kaasvulling en dek af met de andere deegcirkel. Druk de randen tegen elkaar en vouw de rand om. Bestrijk de bovenkant met het ei-roommengsel. Bak de taart in 40 minuten goudbruin en gaar. Bestuif met een beetje poedersuiker.

Ingredienten

12
Personen

Deeg

  • 250 g bloem
  • 1 ei
  • 15 g boter
  • 125 ml melk
  • 2 tl suiker

Vulling

  • 200 g Brocciu of zachte geitenkaas
  • 50 g suiker
  • 2 eieren
  • 1 sinaasappel

Extra nodig

  • eidooier met een scheutje room om mee te bestrijken
  • plasticfolie
  • vlaaivorm van 20 cm doorsnede
  • poedersuiker om te bestuiven
Geef je waardering
0