Concordetaart

2
Gemiddeld

Bereidingswijze

20 minuten kooktijd
1 hour and 20 minutes totale tijd

Chocoladeschuim
Verwarm de oven voor op 150 ºC. Meng de poedersuiker met het cacaopoeder. Klop de eiwitten in een vetvrije mengkom tot zachte pieken. Voeg de suiker in delen toe. Spatel het poedersuiker-cacaomengsel door het eiwitschuim. Schep het schuim in een spuitzak met een gladde spuitmond. Spuit 2 cirkels met een doorsnede van 18 centimeter op een met bakpapier beklede bakplaat. Spuit met de rest van het schuim smalle banen van circa 3 millimeter breed. Droog het schuim circa 1 uur in de oven.

Chocolademousse
Breng 100 milliliter slagroom met de melk aan de kook. Klop de eidooiers met de suiker luchtig. Schenk het kokende roommengsel op de eidooiers, roer goed door, schenk terug in de pan en gaar zonder te koken. Hak de chocolade en los de chocolade op in de warme crème. Laat afkoelen tot handwarm. Klop de rest van de slagroom luchtig en spatel door de chocoladecrème. Schep de chocolademousse in een spuitzak met een gladde spuitmond en laat de chocolademousse opstijven in de koelkast. 

Spuit een laag chocolademousse op een plak chocoladeschuim en leg de andere schuimplak erop. Spuit mousse aan de boven- en zijkant van de taart, strijk glad met behulp van een paletmes en druk de schuimstaafjes ertegen. Bestuif de bovenkant van de taart met cacaopoeder en poedersuiker.

Ingredienten

1
Porties

Chocoladeschuim

  • 150 g poedersuiker
  • 35 g cacaopoeder
  • 5 eiwitten
  • 150 g suiker

Chocolademousse

  • 500 ml slagroom
  • 125 ml melk
  • 3 eidooiers
  • 50 g suiker
  • 350 g pure chocolade

Extra nodig

  • bakpapier
  • spuitzak met gladde spuitmond
  • 1 el cacaopoeder
  • 1 el poedersuiker
Geef je waardering
2