De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

concordetaart

60 min voorbereidingstijd
20 min (voor)bereidingstijd
Concordetaart

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Chocoladeschuim
Verwarm de oven voor op 150 ºC. Meng de poedersuiker met het cacaopoeder. Klop de eiwitten in een vetvrije mengkom tot zachte pieken. Voeg de suiker in delen toe. Spatel het poedersuiker-cacaomengsel door het eiwitschuim. Schep het schuim in een spuitzak met een gladde spuitmond. Spuit 2 cirkels met een doorsnede van 18 centimeter op een met bakpapier beklede bakplaat. Spuit met de rest van het schuim smalle banen van circa 3 millimeter breed. Droog het schuim circa 1 uur in de oven.

Chocolademousse
Breng 100 milliliter slagroom met de melk aan de kook. Klop de eidooiers met de suiker luchtig. Schenk het kokende roommengsel op de eidooiers, roer goed door, schenk terug in de pan en gaar zonder te koken. Hak de chocolade en los de chocolade op in de warme crème. Laat afkoelen tot handwarm. Klop de rest van de slagroom luchtig en spatel door de chocoladecrème. Schep de chocolademousse in een spuitzak met een gladde spuitmond en laat de chocolademousse opstijven in de koelkast. 

Spuit een laag chocolademousse op een plak chocoladeschuim en leg de andere schuimplak erop. Spuit mousse aan de boven- en zijkant van de taart, strijk glad met behulp van een paletmes en druk de schuimstaafjes ertegen. Bestuif de bovenkant van de taart met cacaopoeder en poedersuiker.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker