Colombiaanse goulash

5
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Goulash
Snijd het vlees in blokjes van circa 2 bij 2 centimeter. Pel en snipper uien en pel en snijd de knoflook fijn. Hak de koriander grof, ris de tijm en snijd de pepers in dunne ringetjes.

Verhit een scheutje olie in een braadpan en bak het vlees bruin. Schep het vlees met een schuimspaan uit de pan en zet het apart. Fruit in de braadpan ui en knoflook. Voeg bloem toe en roer goed door. Schenk al roerend de wijn en koffie erbij en laat het geheel circa 15 minuten koken tot er een saus ontstaat. Halveer de paprika’s over de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes. Voeg paprika, koriander, tijm, peper, het vlees en een beetje zout toe. Voeg eventueel een scheutje water toe tot het vlees onder staat. Legt de deksel op de pan en stoof het vlees in circa 1,5 uur gaar.

Schorseneren
Schil de schorseneren, snijd ze in de lengte doormidden en vervolgens in stukken van vijf centimeter. Verhit een klontje boter in een pan. Stoof de schorseneren circa 10 minuten op middelhoog vuur met de deksel op de pan en schenk de slagroom erbij. Stoof de schorseneren verder gaar tot er een bruin laag omheen hangt. Breng op smaak met een beetje zout en peper.

Snijd de avocado in stukken met dezelfde grootte als de schorseneren. Serveer de goulash met rijst of aardappelpuree, de gestoofde schorseneren en de avocado.

Ingredienten

4
Personen

Colombiaanse goulash

  • 600 g magere runderlappen
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 0.5 bos koriander
  • 3 takjes tijm
  • 2 rode pepers
  • olijfolie
  • 2 el bloem
  • 200 ml rode wijn
  • 200 ml koffie
  • 2 paprika's

Schorseneren

  • 200 g schorseneren
  • 1 klontje roomboter
  • 100 ml slagroom
  • 1 avocado

Extra nodig

  • braadpan
  • schuimspaan
Geef je waardering
5