De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Colombiaanse goulash

Snijd het vlees in blokjes van circa 2 bij 2 centimeter. Pel en snipper uien en pel en snijd de knoflook fijn. Hak de koriander grof, ris de tijm en snijd de pepers in dunne ringetjes.

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Colombiaanse goulash

Bereidingswijze

Goulash
Snijd het vlees in blokjes van circa 2 bij 2 centimeter. Pel en snipper uien en pel en snijd de knoflook fijn. Hak de koriander grof, ris de tijm en snijd de pepers in dunne ringetjes.

Verhit een scheutje olie in een braadpan en bak het vlees bruin. Schep het vlees met een schuimspaan uit de pan en zet het apart. Fruit in de braadpan ui en knoflook. Voeg bloem toe en roer goed door. Schenk al roerend de wijn en koffie erbij en laat het geheel circa 15 minuten koken tot er een saus ontstaat. Halveer de paprika’s over de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes. Voeg paprika, koriander, tijm, peper, het vlees en een beetje zout toe. Voeg eventueel een scheutje water toe tot het vlees onder staat. Legt de deksel op de pan en stoof het vlees in circa 1,5 uur gaar.

Schorseneren
Schil de schorseneren, snijd ze in de lengte doormidden en vervolgens in stukken van vijf centimeter. Verhit een klontje boter in een pan. Stoof de schorseneren circa 10 minuten op middelhoog vuur met de deksel op de pan en schenk de slagroom erbij. Stoof de schorseneren verder gaar tot er een bruin laag omheen hangt. Breng op smaak met een beetje zout en peper.

Snijd de avocado in stukken met dezelfde grootte als de schorseneren. Serveer de goulash met rijst of aardappelpuree, de gestoofde schorseneren en de avocado.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.