Baked potato
- Verwarm de oven voor op 210 ºC.
- Schil en snijd de aardappels in vieren en voeg ze toe aan een pan met een laagje en een beetje zout. Kook de aardappels in circa 10 minuten gaar. Giet af en laat uitwasemen. Verdeel de aardappels over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie extra vierge en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper en meng alles goed door. Bak de aardappels in de oven in circa 10 minuten goudbruin.
Coleslaw
- Halveer de spitskool, verwijder de harde kern en snijd de spitskool in dunne repen.
- Schil en snijd de appels in kleine partjes. Meng de appels met de spitskool in een ruime kom.
- Pel en snipper de ui.
- Pel en hak de knoflook fijn.
- Breng een pan met het water aan de kook en voeg de bouillonblokjes toe. Kook hierin de knoflook, ui, azijn, suiker, cranberries en rozijnen circa 6 minuten. Giet de kokende bouillon over de spitskool en de appel en meng goed door elkaar. Leg een bord op de kom en laat circa 7 minuten staan. Giet het vocht van de coleslaw af en meng de coleslaw goed door elkaar.
- Snijd de feta in kleine blokjes.
Walnoten
- Verwarm een koekenpan en rooster de walnoten in circa 2 minuten goudbruin.
Serveren
- Verdeel de coleslaw over borden. Serveer met de baked potato. Garneer met de blokjes feta en de walnoten.
Meld je aan en praat mee