

Bereidingswijze
Toast
Verwarm
een grillpan. Besprenkel het brood met olijfolie. Gril het brood circa 5
minuten om en om. Bewaar op keukenpapier.
Waldorfsalade
Wel
de rozijn circa 20 minuten in warm water. Schil en snijd de knolselderij op de
mandoline in fijne julienne. Halveer de limoen en besprenkel de knolselderij
met het sap van de limoen.
Meng de mosterd, appelazijn, yoghurt en crème fraîche en meng vervolgens door de knolselderij.
Rooster de walnoten circa 4 minuten in een droge koekenpan. Leg enkele walnoten apart voor de opmaak. Hak de overige walnoten grof.
Voeg de walnoten en gewelde rozijnen toe aan de knolselderij en breng op smaak met een beetje zout en wat versgemalen peper. Snijd de appel met schil op de mandoline en meng deze vlak voor serveren door de knolselderij.
Salade van cresson
Verwijder
de harde stelen van de cresson. Pluk de blaadjes munt en meng samen met de
olijfolie, een beetje zout en wat versgemalen peper door de cresson.
Serveren
Verdeel
de waldorfsalade over het gegrilde brood. Voeg de cresson toe en leg daar de
achtergehouden hele walnoten op. Leg een tweede snee brood erop.
Ingredienten
Toast
- 8 sneetjes zuurdesembrood
- 2 el olijfolie
Waldorfsalade
- 100 g rozijnen
- 1 knolselderij
- 1 limoen
- 1 el Dijon mosterd
- 1 tl appelazijn
- 2 el crème fraîche
- 2 el yoghurt
- 100 g walnoten
- 1 appel, Granny Smith
Salade van cresson
- 1 bosje cresson (waterkers)
- 0.5 bosje munt
- 3 el olijfolie
Extra nodig
- grillpan
- mandoline
- keukenpapier
- kleine garde
