De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

citrus florentines

90 min voorbereidingstijd
30 min kooktijd
Citrus florentines

Een recept van

Harry Eastwood

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 °C. Verfrommel een vel bakpapier tot een bal en maak het bakpapier nat met koud water. Knijp het overtollige water uit het bakpapier. Scheur het bakpapier in 24 stukjes en bekleed een cupcaketray met het bakpapier. Smelt de boter in een sauspan en voeg zodra de boter volledig is gesmolten suiker, golden syrup en zout toe. Roer tot het is opgelost. Rooster de amandelen in een droge koekenpan. Snijd de citrusschillen en kersen in grove stukken. Hak de pistachenoten grof. Snijd de stemgember in grove stukken. Haal de pan van het vuur en voeg de amandelen, citrusschillen, kersen, stemgember en bloem toe. Roer goed door. Plaats met behulp van een theelepel een beetje van het beslag in elk gat van de cupcaketray. Bak circa 15 minuten in de oven of tot de amandelen goudbruin van kleur zijn en de florentines een karamelachtige kleur hebben. Haal de cupcaketray uit de oven en laat circa 1 uur afkoelen. Snijd met een mes de randen van de florentines los van de cupcaketray. Haal de florentines uit de tray. Verwijder het bakpapier en leg de florentines op zijn kop neer. Zet tot gebruik in de koelkast. Smelt de chocolade in een kom au bain-marie. Besmeer alle florentines met een laagje chocolade. Laat circa 15 minuten afkoelen.

Tip: je kunt de florentines circa 3 dagen bewaren in een luchtdichte bak.


Parijs is de stad van de liefde, licht, maar ook de stad van verrukkelijk eten en prachtige patisserie. De Britse kookboekenschrijver Harry Eastwood is gek op taarten en gebak en ze staat voor een grote uitdaging: ze maakt namelijk de lekkerste gebakjes en patisserie na met één vraag… Hoe maak ik dit minder zoet, maar net zo lekker?

Bekijk hier haar recepten.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker