De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

churros

Churros is een zoete snack uit de Spaanse keuken. Het wordt onder andere gemaakt van boter, melk en bloem. Maak het lekker zelf en serveer het met een heerlijke chocoladesaus!

20 MIN
Churros

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Breng in een pan boter, water, melk en zout aan de kook. Voeg de bloem toe en laat het deeg al roerend in circa 5 minuten garen. Laat iets afkoelen en roer een voor een de eieren erdoor. Hak de chocolade. Verhit de melk in een pan en laat de chocolade hierin smelten. Verhit de olie tot 180 ºC. Schep het deeg in een spuitzak en spuit slierten deeg in de hete olie. Frituur ze goudbruin en laat de churros uitlekken opkeukenpapier. Meng de suiker met de kaneel en rol de churros door de kaneelsuiker. Serveer de chocoladesaus als dip bij de churros.

Dit recept komt uit de aflevering over San Sebastian van het programma The Taste of Life Travel.

In The Taste of Life Travel maakt Rudolph van Veen culinaire ontdekkingsreizen. Rudolph neemt je mee naar prachtige plekken over de hele wereld, zoals Florence, New York, Malta, Stockholm en ons eigen Nederland. Op zijn reizen laat hij zich inspireren door lokale gebruiken en culinaire geheimen en creëert hij eigen variaties op deze wereldgerechten, zodat jij ze kunt bereiden in je eigen keuken. 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker