Chorba:
Pel en snijd de uien en knoflook fijn. Verhit een scheut olijfolie in een pan en bakde uien, knoflook, paprikapasta, tomatenpuree en het komijnzaad op laag vuur circa 15 minuten. Voeg het water toe en breng aan de kook. Breng op smaak met zout en peper en voeg de vogeltongpasta toe. Laat de soep inkoken tot de pasta gaar is en breng op smaak met gedroogde munt en olijfolie. Serveer er verse munt, koriander, partjes limoen of citroen en hete groene pepertjes bij.
Börek:
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Schil de aardappels, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in water met zout gaar. Giet ze af en stoom ze droog. Snijd de lente-ui fijn en smelt de helft van de boter. Stamp de aardappels fijn met de andere helft van de boter, zout en peper en voeg de lente-ui toe. Bestrijk circa 12 yufkadeeg- of filodeegvellen aan beide kanten met de gesmolten boter. Verdeel het aardappelmengsel en de roomkaas over de deegvellen en rol ze strak op. Bak ze circa 15 minuten in een hete oven goudbruin en knapperig en serveer ze bij de soep.
Pel en snijd de uien en knoflook fijn. Verhit een scheut olijfolie in een pan en bakde uien, knoflook, paprikapasta, tomatenpuree en het komijnzaad op laag vuur circa 15 minuten. Voeg het water toe en breng aan de kook. Breng op smaak met zout en peper en voeg de vogeltongpasta toe.
0 reacties