De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

chorba met börek

Pel en snijd de uien en knoflook fijn. Verhit een scheut olijfolie in een pan en bakde uien, knoflook, paprikapasta, tomatenpuree en het komijnzaad op laag vuur circa 15 minuten. Voeg het water toe en breng aan de kook. Breng op smaak met zout en peper en voeg de vogeltongpasta toe.

30 MIN
Chorba met börek

Een recept van

Nadia en Merijn

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Chorba:
Pel en snijd de uien en knoflook fijn. Verhit een scheut olijfolie in een pan en bakde uien, knoflook, paprikapasta, tomatenpuree en het komijnzaad op laag vuur circa 15 minuten. Voeg het water toe en breng aan de kook. Breng op smaak met zout en peper en voeg de vogeltongpasta toe. Laat de soep inkoken tot de pasta gaar is en breng op smaak met gedroogde munt en olijfolie. Serveer er verse munt, koriander, partjes limoen of citroen en hete groene pepertjes bij.

Börek:
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Schil de aardappels, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in water met zout gaar. Giet ze af en stoom ze droog. Snijd de lente-ui fijn en smelt de helft van de boter. Stamp de aardappels fijn met de andere helft van de boter, zout en peper en voeg de lente-ui toe. Bestrijk circa 12 yufkadeeg- of filodeegvellen aan beide kanten met de gesmolten boter. Verdeel het aardappelmengsel en de roomkaas over de deegvellen en rol ze strak op. Bak ze circa 15 minuten in een hete oven goudbruin en knapperig en serveer ze bij de soep.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker