Chocosandwich met roomkaasmousse

2
Gemiddeld

Bereidingswijze

10 minuten kooktijd
50 minuten totale tijd

Deeg
Verwarm de oven voor op 160 ºC. Smelt de chocolade au bain-marie. Meng de bloem, bakpoeder, cacaopoeder en vanillesuiker met elkaar. Smelt de boter en meng met de gesmolten chocolade. Meng dit door het bloemmengsel en roer het ei erdoor. Kneed tot een deeg. Rol het deeg dun uit tot ongeveer 4 millimeter dikte. Snijd in vierkanten van 10x10 centimeter en snijd ze diagonaal door. Steek met een gladde spuitmond een gat in het midden uit de driehoekjes. Verdeel de driehoekjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koeken in circa 20 minuten gaar. Laat ze afkoelen.

Roomkaasmousse
Week de gelatine in ruim koud water. Klop de room tot yoghurt dikte. Breng de roomkaas op smaak met poedersuiker en rasp en sap van de limoen. Verwarm een pan en los daarin de gelatine op in aanhangend vocht. Spatel de gelatine door de roomkaas. Spatel vervolgens de room erdoor en schep de mousse in een spuitzak. Spuit toefjes roomkaasmousse op de koekjes. Bouw de sandwiches op in 3 lagen.

Garnering
Was en snijd de aardbeien in tweeën. Rijg de aardbeien en de druiven aan een prikker en zet ze in het gat van de chocosandwiches.

Tip: de fruitspiesjes kun je maken met elk stuk fruit.

 

Ingredienten

5
Personen

Deeg

  • 75 g pure chocolade
  • 100 g bloem
  • 0.5 tl bakpoeder
  • 110 g cacaopoeder
  • 50 g vanillesuiker
  • 115 g boter
  • 0.5 ei

Roomkaasmousse

  • 2 blaadjes gelatine
  • 200 ml room
  • 200 g roomkaas
  • 2 el poedersuiker
  • 1 limoen

Garnering

  • 2 kiwi's
  • aardbeien

Extra nodig

  • bakpapier
  • bakplaat
  • prikkers
  • Gladde spuitmond
Geef je waardering
2