Rudolph van Veen

Ingredienten

25
Personen

Chocololly's

  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 150 g boter
  • 250 g pure chocolade
  • 50 g cacaopoeder
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 200 g gedroogde abrikozen

Extra nodig

  • boter om in te vetten
  • cakeblik
  • bakpapier
  • lollystokjes

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur en 15 minuten

Vet het cakeblik in met boter en bekleed het cakeblik met bakpapier. Verwarm de gecondenseerde melk op laag vuur. Voeg de boter en de chocolade toe en roer tot een egale massa. Voeg het cacaopoeder, kaneelpoeder en gedroogde bananenchips toe. Meng alles goed door elkaar en schenk de massa in het cakeblik. Laat de cake circa 1 uur in de vriezer opstijven.

Haal de opgesteven massa uit de vorm en snijd in gelijke blokjes. Steek de lollystokjes in het midden van de blokjes.

Tip: Serveer de chocololly's heel koud, anders smelten ze.

Geef je waardering

9
Chocololly's