De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

chocoladetruffels & tarte tatin

Zelf chocoladetruffels maken? Met dit recept lukt het sowieso!

60 min voorbereidingstijd
60 min kooktijd
Chocoladetruffels

Een recept van

John Gerdsen

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Chocoladetruffels

Smelt de pure chocolade au bain-marie. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng voor de ganache de room met vanillemerg en boter aan de kook. Los de melkchocolade op in de hete room en schenk de room in een kom. Laat de ganache opstijven in de koelkast. Klop de ganache met de mixer luchtig. Schep er met twee lepels hoopjes van en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat de ganache circa 30 minuten aanvriezen. Strooi de cacaopoeder in een schaaltje. Dompel de ganache met behulp van twee vorken in de pure chocolade en wentel ze door het cacaopoeder. Klop het overtollige cacaopoeder eraf en serveer ze op een schaaltje.

Tarte tatin

Kneed de bloem, suiker, boter en het ei tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten opstijven in de koelkast. Schil de appels, verwijder het klokhuis en halveer de appels. Karamelliseer de suiker in een koekenpan goudbruin, zet de appels in de pan en verdeel de boter erover. Bak de appels circa 5 minuten op hoog vuur en zet ze in een ovenschaal. Schenk de karamel erover. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkbank dun uit en leg de plak deeg over de appels. Snijd de randen bij. Bak de tarte tatin in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker