Chocoladetruffels
Smelt de pure chocolade au bain-marie. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng voor de ganache de room met vanillemerg en boter aan de kook. Los de melkchocolade op in de hete room en schenk de room in een kom. Laat de ganache opstijven in de koelkast. Klop de ganache met de mixer luchtig. Schep er met twee lepels hoopjes van en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat de ganache circa 30 minuten aanvriezen. Strooi de cacaopoeder in een schaaltje. Dompel de ganache met behulp van twee vorken in de pure chocolade en wentel ze door het cacaopoeder. Klop het overtollige cacaopoeder eraf en serveer ze op een schaaltje.
Tarte tatin
Kneed de bloem, suiker, boter en het ei tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten opstijven in de koelkast. Schil de appels, verwijder het klokhuis en halveer de appels. Karamelliseer de suiker in een koekenpan goudbruin, zet de appels in de pan en verdeel de boter erover. Bak de appels circa 5 minuten op hoog vuur en zet ze in een ovenschaal. Schenk de karamel erover. Verwarm de oven voor op 180 ÂșC. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkbank dun uit en leg de plak deeg over de appels. Snijd de randen bij. Bak de tarte tatin in circa 20 minuten goudbruin en gaar.
0 reacties