De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

chocoladesouffle

Maak samen met Andy McDonald deze heerlijke chocoladesoufflé!

25 min kooktijd
Chocoladesouffle

Een recept van

Andy McDonald

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180º C.

Smelt de chocolade au bain marie. Ontvet een glazen of metalen kom met wat citroensap. Splits de eieren en schenk de eiwitten in de ontvette kom. Voeg een snufje zout toe en klop de eiwitten met de suiker tot stijve pieken. Let er hierbij op dat je de suiker in 3 delen toevoegt.

Roer het water met de cacao tot een papje en voeg het toe aan de gesmolten chocolade. Schep een derde van het eiwit bij de chocolade en spatel dit voorzichtig door met een metalen lepel. Schep dit mengsel vervolgens bij de resterende eiwitten en spatel dit weer rustig door.

Beboter de soufflebakjes van beneden naar boven en besprenkel met suiker. Schep het chocolademengsel in de bakjes en bak soufflés in de oven in circa 12 minuten tot ze gaar zijn.
 

Krijg jij ook nooit het eiwit goed stijf geklopt of blijft jouw witlofschotel nat? Maakt je vader vieze nasi of is het vlees van je tante, buurvrouw of vriendin altijd te droog en verbrand? Wat er ook aan de hand is: voor elk probleem in de keuken is een oplossing.

In het programma First Aid Kitchen krijgen mensen de kans om in hun eigen keuken een antwoord te krijgen op brandende vragen op het gebied van eten en koken.  Maar ook kunnen ze hun moeder, vader, zus, beste vriend of echtgenoot opgeven om te leren koken. Chef Andy McDonald deelt zijn culinaire kennis en laat stap-voor-stap zien hoe je een concreet probleem oplost. Van aangebrande vis tot het nooit meer schiften van mayonaise. Andy weet overal een antwoord op, hij kent alle tips & tricks in de keuken en helpt je graag op weg! 

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker