Chocoladesoufflé
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Smelt de chocolade au bain-marie en meng het water met de cacaopoeder erdoor. Splits de eieren, klop de eiwitten met de suiker (voeg de suiker in 3 keer toe) tot stijve pieken. Klop ze niet te stijf want dan mengt het niet goed. Schep een flinke lepel van het eiwit bij de chocolade, spatel dit voorzichtig door tot een gladde massa. Schep dit bij de overige eiwitten en spatel dit weer voorzichtig door. Vet de ovenschaaltjes in met boter. Let daarbij op dat je met het kwastje naar boven strijkt. Schep een flinke lepel suiker in de bakjes en draai het bakje rond zodat overal wat suiker zit. Schep de massa in het bakje en strijk de massa glad af. Veeg met je duim de rand schoon zodat ze mooi kunnen souffleren. Bak de soufflés af op 180 ºC in circa 12 minuten. Bestuif ze met poedersuiker als ze uit de oven komen.
Gemarineerde grapefruit
Breng het water met de banyuls, suiker, kaneelstok, jeneverbessen, kruidnagel en sternanijs aan de kook. Haal met een dunschiller de schil van de grapefruits en voeg deze ook toe aan de bouillon. Laat dit circa 5 minuten zachtjes koken. Snijd partjes uit de grapefruits. Schep de partjes in een ruime kom en zeef hierboven de bouillon. Laat de grapefruit circa 5 minuten marineren.
Serveren
Serveer de souffle samen met de gemarineerde grapefruit.
TIP: Serveer eventueel een bol ijs bij de soufflé. Leg de bol ijs op een verkruimeld kandijkoekje.
Meld je aan en praat mee